Peugeot Boxer 2007: 2.2 HDI houdt soms in

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2198, Vermogen (kw): 88

Het volgende probleem treed soms op:
Tijdens optrekken houdt de motor ineens in. Als  je dan het gas loslaat en weer gas geeft dan pakt die weer op. als je gas vasthoud op dezelfde stand dan pakt die langzaam weer op.
Het treed niet op tijdens rijden met een constante snelheid
Er brandt geen motor management lampje
Motor loopt goed stationair en heeft voldoende vermogen.

Wat we tot nu toe gedaan hebben:
Bij een garagebedrijf is auto uitgelezen en daar stond een foutmelding over de EGR klep. EGR klep eraf gehaald en schoongemaakt, maar was nauwelijks vervuilt.
Probleem blijft zich voordoen. Met een universele ODB lezer live data bekeken. Wat opvalt is dat de EGR klep stand bij koude motor een waarde aangeeft onbelast rond de 40% en belast 0%. bij warme motor blijft de stand op 0% staan.
Tijdens het schoonmaken zagen we dat de klep onbekrachtigd dicht staat. Dus hebben we rit gemaakt met de stekker uit de EGR klep dus als het ware zonder EGR-klep. Zelfde probleem doet zich nog voor, dus onze conclusie probleem kan niet in de EGR klep zitten. Het is natuurlijk raar de de stand van de EGR klep bij warme motor altijd dicht staat maar dat kan geen kwaad en lijkt dus een ander probleem. Wat ook vreemd is dat motormanagement lampje niet gaat branden als klep losgekoppeld is. zou misschien de EGR klep al uit de ECU geprogrammeerd zijn?

Het viel me op dat de remlichten wel heel snel branden of eigenlijk bleven ze branden. Hier een nieuwe schakelaar opgezet die ook een iets langer pootje had. Remlichten functioneren nu goed maar het inhouden gebeurd nog steeds.

Volgende verdachte voor ons was het gaspedaal. hiervan kunnen we ook de stand via de ODB uitlezen. Gaspedaal varieert tussen de 0 en 100% lijkt dus goed. Waarde is ook stabiel bij dezelfde gasstand. beide kanalen zijn nagenoeg gelijk Tijdens rijden als de motor inhoud blijft de uitgelezen waarde hetzelfde.

Waar kunnen we verder zoeken? 

xsmarc

Geplaatst door xsmarc , lid sinds 8 jaar geleden

1 Reactie

doggy, 4 maanden geleden

Welkom....ik heb denk ik hetzelfde probleem...
Hier kun je zien wat ik ondertussen al heb gedaan zonder succes

https://problemcar.nl/topic/peugeot/inho...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.