Peugeot Boxer 2010: Diesellek aan brandstoftank (of niet).

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2999, Vermogen (kw): 160

Toen ik onlangs onze Boxer had volgetankt merkte ik tegen dat ik thuis aankwam een lichte dieselgeur.
Maar omdat ik dacht dat ik gewoon nog de geur van het tanken rook had ik daar verder geen erg in.
Daags nadien rook ik het weer en toen ik terug thuiskwam zag ik dat er op de plaats waar de wagen stond een klein vlek op de grond lag (bleek dus diesel te zijn).
Toen ik onderaan de wagen keek zag ik dat de dieseltank besmeurd was met diesel. Ik kon niet zo direct een idee krijgen vanwaar die diesel kwam en maakte zo goed en zo kwaad als ik kon de buitenkant van de tank proper.
De volgende keren dat ik moest tanken had ik telkens voor alle zekerheid in tegenstelling tot mijn gewoonte de tank niet volledig gevuld. Er waren die tijd ook geen problemen meer.
Maar afgelopen week vulde ik de tank als vanouds weer helemaal en ondervond weer hetzelfde probleem: -> buitenkant tank helemaal besmeurd. Moet wel gezegd dat het geen liters waren maar blijkbaar toch genoeg om de tank vol te hangen én op een dag tijd toch weer een vlek op de grond er onder.
Ik heb dat het klepje in de bestuurdersruimte geopend en vond daar dat er in de bovenkant van het gedeelte waar alle slangen in/uit komen voor de motor een klein plasje (amper een paar mm hoog) diesel stond. (zie foto). Ik heb dat wat proper gemaakt maar kan me eigenlijk niet voorstellen dat de diesel van daar komt.
Nu is mijn vraag of er iemand een gelijkaardig probleem/oplossing heeft gehad?

En moest ik de tank demonteren om te weten te komen vanwaar de lek komt waar moet ik opletten ivm leidingen enz.

Heb ook gemerkt dat ik 1 van de leidingen (bovenste op de foto) ietwat op en neer kon bewegen maar het bleef wel vast zitten. Vermoedelijk is dat de retour want als ik de wagen start wordt die naar boven gedrukt en krijg ik die niet naar onder geduwd. Als ik de motor stop kan ik dat weer wel. Maar daar komt geen diesel vrij dus vermoed dat dit normaal is?

.

Geplaatst door

Beire2 (115)

al 7 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Dat is de deksel van de pomp filter in je tank , daar zit waarschijnlijk ergens een klein scheurtje , alles goed droog maken , liefst met remmenreiniger , alles goed droog blazen en kijken waar het scheurtje zit.

Bedankt kaleido 1,

Had dat al ns gedaan (weliswaar enkel met een doekje maar niet me remmenreiniger). Zal zoals u zegt het voor alle zekerheid nog ns extra proper maken met remmenreiniger en droogblazen. Dan ga ik nog ns voltanken en opvolgen. Ik laat dan ineens ook het afdekkapje dat net onder de vloermat zit er af en dan kom ik misschien meer te weten.

Ondertussen zat ik ook het volgende te denken voor het geval dat het geen scheurtje zou zijn -> Er zit op dat deksel ook zo'n dikke geribbelde darm gemonteerd. Ik vermoed dat dat de ontluchting van de tank is? Zou het kunnen dat die ergens lekt zodat er eventueel diesel bij het volledig vullen langs daar weglekt?

Beire2 115

3 jaar

Zou kunnen , zit niets anders op dan controleren.

Ondertussen al een tijd verder. Probleem leek vanzelf verdwenen. Maar vorige week dus weer 'prijs' gehad. Tank lekker volgetankt en ineens 'zeek' de diesel er uit...
Bij thuiskomst vanuit de binnenruimte de dop bovenop de tank nagekeken en die was dus gewoon wat vettig maar je zag geen sporen van een grote lek. Aangezien ik er verder niet goed aan kan verdenk ik de de vulslang of tenminste toch de aansluiting van de vulslang aan de tank.

Daarom zou ik 1 van de volgende dagen/weken de tank ns willen laten zakken om eea na te kijken/uit te sluiten en/of vervangen.

Vraag is of er iemand een werkplaatshandboek heeft waar die info in staat of een idee waar ik die zou kunnen aanschaffen.

Alvast dank voor de hulp.

Beire2 115

2 jaar

Is opgelost, blijkbaar was de montage/afdichtingsring bovenaan de brandstofpomp in de tank de boosdoener. die was op 2 plaatsen gebarsten en langs daar kwam de diesel er bij volle tank dus uitgelopen. Na vervangen van die ring door een nieuwe al een paar keer volgetankt en geen dieselstromen meer gehad.

Beire2 115

1 jaar

Zoals verwacht mooi dat het is opgelost.

Idd, zoals u eigenlijk al aangaf maar omdat het lek een tijd weg bleek te zijn dacht ik dat het probleem dus elders lag. Sorry. :-(

Nog ns dank voor uw tip.

Beire2 115

1 jaar

Geen probleem belangrijkste is dat het nu opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.