Peugeot 306: 306hdi onregelmatig bonkend geluid rechtsvoor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

Mensen van het goede leven,

sindskort hoor ik regelmatig een bonkend/klapperend geluid ( alsof je over strepen rijdt) tijdens het rijden bij 50 km p/h en harder wat lijkt alsof het van het rechtervoorwiel komt en het is niet constant maar bij vlagen. harder dan 120 km p/h hoor je het niet of nauwelijks meer maar dat komt, denk ik, omdat motorgeluid en en andere zaken overstemmen. net apk gehad en fuseekogel is al vervangen maar heeft niets geholpen. het is vooral goed hoorbaar op glad asfalt/nieuw wegdek.

hier en daar hoor en lees ik dat een zogenaamde homokineet de oorzaak kan zijn maar er is mij ook verteld dat deze auto 's geen homokineet hebben en dat ik gewoon preventief de draagarm en stabilisatorstang zou moeten vervangen ?

Wat is wijsheid ? Alvast bedankt.

bitbyter

Geplaatst door bitbyter (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

harry4203 (465) PRO, 15 jaar geleden

nou, degene die zegt dat de auto geen homokineet heeft, en dat je preventief een draagarm en stabstang moet vervangen is iig niet wijs. ik zou gewoon maar eens even een monteur een rondje met de auto laten rijden, en kijken wat die ervan vindt.

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

stabilisatorstokjes is een veelvoorkomend iets bij de 306, maar ook de rubbers van de stabilisatorstang komen met regelmaat voor, net als aandrijfassen..

dingen preventief vervangen schiet jij niks mee op...doe wat harry zegt..en laat er eens een goede monteur mee rijden/er naar kijken..

bitbyter (0), 15 jaar geleden

misschien een belangrijk detail : bij een bocht naar links geeft rechtsvoor een piepend( ijzer op ijzer) geluid . is de diagnose nu duidelijker te stellen ? ik kan een monteur er wel naar laten kijken maar het vertrouwen is weg. altijd krijg ik een standaard antwoord van " we moeten eerst kijken, het kan aan veel dingen liggen " vervolgens worden er allerlei onderdelen vervangen waarvan zij denken dat het oorzaak kan zijn net zolang tot de klacht weg is . gevolg --> rekening van 5 uur arbeidsloon en de wereld aan onderdelen. als je dan vraagt waarom al die zaken zijn vervangen dan is het antwoord : "die waren ook aan vervanging toe".

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

waarschijnlijk dit probleeem zoeken in buitenste homokineet of wiellager..

Beunhaas (520) PRO, 15 jaar geleden

[quote=bitbyter]Mensen van het goede leven,



hier en daar hoor en lees ik dat een zogenaamde homokineet de oorzaak kan zijn maar er is mij ook verteld dat deze auto 's geen homokineet hebben en dat ik gewoon preventief de draagarm en stabilisatorstang zou moeten vervangen ?

Wat is wijsheid ? Alvast bedankt.[/quote]
Deze auto's hebben inderdaad geen homokineet, maar ze hebben er 4.....

bitbyter (0), 15 jaar geleden

[quote=arie549]waarschijnlijk dit probleeem zoeken in buitenste homokineet of wiellager..[/quote]
bleek wiellager te zijn. tijdens de vakantierit veranderde het storende geluid in dat van een boormachine. gelukkig kon een plaatselijke reparateur deze klus redelijk vlot klaren.

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

hebben ze de auto toen apk gekeurd met de ogen dicht? een rot wiellager pik je er zo uit uit met de apk...en is apk afkeur..

in ieder geval weer mooi dat het opgelost is.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.