Peugeot 308: [308] Verschil in volume radio en cd

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDiF

Ik zet voor de standaard autoradio van de 308 het volume tussen niveau 6 en 8 over het algemeen. Schakel ik over naar de cd, dan moet ik het volume tot boven de 10 zetten wil het geluidsniveau hetzelfde zijn.

Ik normaliseer het geluidsniveau van mijn MP3's tot 89dB (de standaard) met "MP3gain", zodat als ik nummers via de computer afspeel, niet na elk nummer weer het volume te moeten veranderen.
In principe kan ik de nummers ook tot een hoger volume normaliseren via MP3gain, maar dat vind ik bewerkelijk en het probleem zit hem in eerste instantie in de radio.
Is er geen mogelijkheid het volume voor de radio/cd standaard harder zachter te zetten?

Geplaatst door

robnas (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

zo ver ik weet is dit niet mogelijk
enige oplossing is via mp3gain de db verhogen naar 93db of fractie hoger dan zal je minder last van hebben

Ik zal eens gaan experimenteren. Ik denk dat ik een keertje ga kijken of het praktisch is om het volume van de MP3's omhoog te zetten is (in verband met clipping van de muziek bijvoorbeeld) en hoeveel dB ik dan moet instellen zodat het volume van radio en cd dan gelijk is.

robnas 0

11 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.