Peugeot 406: 406 Break rijd zeer slecht op gas (G3 LPI)

Bouwjaar: 2000

Na 1 week en 150 km rijden laat mijn nieuwe 406 mij in de steek. Hij draait op gas zeer slecht stationair en valt tijdens optrekken uit. Opnieuw starten gaat moeizaan, dus snel over op benzine en verder rijden. Lange stukken gaat het goed, bij bijna stilstand is het een ramp.

Helaas particulier gekocht, dus geen garantie. Valt zekers niks meer op te verhalen, of toch wel? Reed vorige week perfect, ook op gas, alles leek goed te zijn.

Echter, gebelt met een gasspecialist uit Hengelo, het gaat om een Vialle installatie en hoorde dat waarschijnlijk de pomp vervangen moet worden. De prijzen van een nieuwe pomp ongeveer 550,- euro en in het uiterste geval een ruiltank voor 700 euro's. In elk geval vermoeden ze dat dit het probleem is. Ik wil zo snel mogelijk even langs gaan om het te laten checken.

Maar ja het geld is op en moet misschien de eerste tijd maar op benzine verder. Weet misschien iemand of dit met voorbedachte rade gebeurt kan zijn. Zou je iets kunnen doen om de auto even goed te laten rijden op gas, net voor de verkoop? Wel typisch dat een LPI pomp na 2 ton gelopen te hebben, uitgerekend na 150 km. stuk gaat.

Als iemand een adres heeft voor een goede en liefst goedkopere gasspecialist in Overijssel (almelo en omstreken) dan hoor ik het graag. Alvast bedankt!

Brian1445

Geplaatst door Brian1445 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Brian, waarschijnlijk is idd je pomp naar z'n grootje. Het is niet waarschijnlijk dat de vorige eigenaar dit met voorbedachte rade heeft gedaan. Er is nog een ding wat je kunt proberen: in de tank zit de pomp, geef de pomp eens een paar tikken, dan heb je een kans dat ie het nog ff doet. Een echte oplossing is dit echter niet. Succes.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Geen motormangementlampje dat gaat branden ?

Brian1445 (0), 18 jaar geleden

Pieter, het motorlampje (zelfdiagnose volgens mij) gaat inderdaad branden. Net ook weer na een tijdje gereden te hebben. Bij het stoplicht moest ik op benzine schakelen. Later ging het lampje weer uit, dus brand niet continu. Maar volgens mij niet alleen als ik op gas rij, weet het niet precies. Is dit erg schadelijk, kan je er wel mee door rijden terwijl hij brand?

En Sytze ook bedankt, kan het altijd proberen. Maar dit had de vorige eigenaar dus ook kunnen doen ;-) Maar ja, kom je natuurlijk nooit meer achter.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat je auto even bij een Peugeot dealer uitlezen, zorg ervoor dat het lampje aan is, laat desnoods even de auto lopen. Post hier de storing die er in zit even. Staar je even niet helemaal blind op de LPi pomp, die gaan wel vaker maar er kunnen ook andere dingen aan de hand zijn met de gasinstallatie

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Als het lampje ook op benzine gaat branden zit de storing in het benzine systeem, gas is een volg systeem.
Mocht het nou alleen op gas gaan branden ga er dan mee naar de gasspecialist en laat niet een garage er even aan prutsen.
Dat kost klappen met geld en uiteindelijk moet je toch naar de gasboer.
Dat is namelijk degene die verstand heeft van het gassysteem.

Brian1445 (0), 18 jaar geleden

Oké bedankt. Ik heb voor volgende week donderdag een afspraak staan om hem uit te lezen. Bij een gasspecialist aan de Smaragdstraat te Hengelo. Het adres had ik gekregen van de Peugeot dealer uit Almelo, die verwezen me daar naar toe.

Maar ik kan deze week gewoon blijven switchen tussen gas (op lange baan) en benzine (bij optrekken) ondanks dat het lampje aan is? Of kan dit een grotere schade tot gevolg hebben?

Indien iemand anders dit voorval ook kent of heeft gehad, dan hoor ik het graag!

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Even langs Vialle dealer om uit te laten lezen (10-15 min).
En Primera, als het lampje ook op benzine brand wil nog niet persé zeggen dat de storing in het benzinesysteem zit.
De storing kan ook in de LPE, in de onderbreekrelais of in de bedrading van het LPI-systeem zitten.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat Peter zegt klopt ook, dat het ook in de LPE of een van de relais kan zitten. Verder kan een gasspecialist niet altijd de benzinecomputer uitlezen en dat is wel essentieel bij het zoeken naar storingen. Zeker als ook het MM lampje brand.

Brian1445 (0), 18 jaar geleden

Ik zal in elk geval het lampje in de gaten houden. Of deze na het overschakelen naar benzine wel direct uitgaat. Dan geef ik dat wel even door. We moeten toch nog 1 week wachten...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.