Peugeot 406: benzinemeter

Bouwjaar: 2000

Goedendag.

Vanochtend een merkwaardig 'probleem'. Bij het starten van de auto geeft de benzinemeter aan dat de tank leeg is. Meter staat helemaal links en het waarschuwingslampje brandt. Dit terwijl ik zeker weet dat de tank niet leeg is.. Kortgeleden volgetankt en nog maar zo'n 80 km gereden. De auto heeft wel ruim een week stilgestaan.
Gedurende de rit (ongeveer 10 km) loopt de benzinemeter langzaam op.
De vraag is nu: is dit een voorteken van (elektrische) problemen?
Het betreft een 406 break bj 2000, laatste model nog met een xu7jp4 1.8 16v benzinemotor.
Alvast bedankt,
Groet,
Richard

Richard9722

Geplaatst door Richard9722 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

master (0), 18 jaar geleden

zit je vlotter niet vast o.i.d.?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat hoeft niet, ik bedoel dus die elektrische problemen.
De stand van de meter wordt op 2 manieren verkregen in eerste instantie door de tankvlotter voor de groffe meting en verder door een berekening van het verbruik, dit heeft b.v. tot gevolg dat als er op lpg gereden wordt zonder aanpassing in de tankvlotterbedrading dat de benzinemeter zakt.Ik denk nu dat hij tijdens de laatste tankbeurt de groffe aanpassing niet is gebeurd maar dat hij nu bezig is zich aan te passen.
Deze hoeveelheden zijn uit te lezen in de BSI.

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Het klopt wat oldtimer zegt, volgens mij krijg je hetzelfde effect als je met een lege tank gaat tanken en je laat de auto gewoon lopen.
Als je dan gaat rijden zie je de meter heel langzaam oplopen naar vol, terwijl als je de auto afzet tijdens het tanken en je start daarna zie je de meter gelijk vol aangeven.

Richard9722 (0), 18 jaar geleden

Ok,
Hartelijk dank voor de reacties. Ik zie het dus nog even aan. Mocht het vaker blijven voorkomen, dan is mijn eerste optie dus het controleren van de vlotter(bedrading).
Groet,
Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum