Peugeot 406: 406 COUPE KLEPTOTERGELUID? NA REVISIE

Bouwjaar: 1997

mijn peugeot is weer terug van de peugeotdealer. Nu vertelden ze mij dat ze een klepstoter duidelijk horen bij stationair draaien.. Mijn motor is bij een bovag revisie bedrijf enkele mnd geleden totaal gereviseerd.dus motor en kop. Wat kan er aan de hand zijn, en kunnen dit soort geluiden ook ergens anders vandaan komen??? of wie kan er een keer luisteren naar mijn motor voor een diagnose. Worden klepstoters vervangen bij een revisie? Mijzelf doet het geluid een beetje aan een dieselmotor geluid denken. overigens was de rede voor de revisie dat hij soort dieselgeluid maakte en minder vermogen had(lage compressie )Na revisie loopt motor stationair zeer licht onregelmatig (dealer kan niets vinden) verder prima vermogen e.d. Ook was het vreemd dat er laatst een bougie totaal kapot was. porcelein aan binnekant eraf en gehele porceleinen cilinder te draaien/en op en neer te bewegen.

jos5955

Geplaatst door jos5955 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Gereviseerde motor mag geen bijgeluiden hebben , terug

naar de dealer , en laad je tanden zien , je hebt toch niet

gevraagt om dit probleem ?

Zij moeten dit oplossen en niet jij.

jos5955 (0), 19 jaar geleden

ook komt er een soort fluitgeluid uit de motor bij hoge toeren. heeft dat ook iets met de revisie te maken?? Geluid is begonnen ver voordat motor gereviseerd is. ik weet daarom zeker dat het niet normaal is. Kan zo'n geluid ook ergens anders vandaan komen?? overigens treed het op ongeacht snelheid en ook met ingetrapte koppeling. begint bij 5500 toeren.

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

volgens mij komt een stotergeluid bij xu-motoren erg weinig voor, dus denk ook niet dat de stoters vervangen zijn. zou er inderdaad zeker mee terug gaan naar het revisiebedrijf. ben ook van van mening dat een gereviseerde motor toch relatief geluidloos moet lopen.
gr, harry

jos5955 (0), 19 jaar geleden

Bij het revisie bedrijf horen ze niks... en het flutgeluid zeggen ze van dat dat een lager is die niets met de revisie te maken heeft. en dat ik maar niet zo in hoge toeren moet rijden.Zo word je dan weer weggestuurd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum