Peugeot 406: LPG (AG) storing peugeot 406 2.0 16v MET OPLOSSING

Bouwjaar: 2001

Hallo Allemaal,

Sinds het kouder wordt, slaat mijn auto vaak af bij het overschakelen van benzine naar gas. Weet iemand wat het probleem kan zijn? En het overschakelmoment, wordt dat bepaald door motortemperatuur of wat anders?
Alvast bedankt voor de reakties!
Groeten

Erwin

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

http://www.auto-lpg.com/AG%20Topdealers.... voor een AG topdealer die je instalatie kan inregelen...

Erwin2907 (0), 19 jaar geleden

Oldtimer Jansen,
Bedankt voor de reaktie, heb een afspraak gemaakt. Wat er uit komt zal ik later in dit onderwerp zetten.
Groetjes

Erwin2907 (0), 19 jaar geleden

Update:
De auto is naar een LPG specialist geweest in Roosendaal. Daar zeiden ze dat er voor de rail (Het is een SGI installatie)een filter hoort te zitten die de nozzles beschermd. Deze zit er echter niet op, en daarom zijn waarschijnlijk de nozzles vervuild/ versleten. Het uitvallen van de motor wordt waarschijnlijk voroorzaakt door sludge in de leidingen. Ik vind dit een beetje een vreemde verklaring maar ga het toch proberen. Ik kom hier nog op terug.

Gegroet

Erwin

greefje (0) PRO, 19 jaar geleden

Klopt deze gasinstallatie heeft geen gasfilter.
Dit systeem is niet compleet geleverd. Ag zegt dat alles in orde is maar de gasinjectoren houden dit niet vol. De problemen onstaan meestal na +- 40000km. gasinjectoren en filter monteren is een goede oplossing. Gasinjectoren worden onder garantie vervangen maar het filter niet.

Erwin2907 (0), 19 jaar geleden

Gelukkig had ik op de auto nog BOVAG garantie en wordt de reparatie volledig vergoed! Dat viel me 100% mee, bovenop het feit dat ik de reparatie bij een garage dicht bij huis mag laten doen bij een andere, niet-bovag garage.

Erwin2907 (0), 19 jaar geleden

Update:
De gas-nozzles zijn vandaag vernieuwd, ook een gasfilter is geplaatst. De motor loopt nu veel mooier rond, stabieler toerental. Nu is het wachten op een koude ochtend om te testen of het probleem van uitvallen ook echt voorbij is.

Erwin2907 (0), 19 jaar geleden

Hallo Allemaal,
Probleem opgelost. Met de nieuwe verstuivers en het filter geen problemen meer. De nozzles waren zeer vervuild en daarmee ook de membramen die daar in zitten.
Bedankt voor de reakties,

Erwin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum