Peugeot 406: 406 hdi manuele airco:Compressor van de airco slaat aan en stopt

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 66KW

Een jaar na airco service beurt werkte airco weer minder. Vandaag naar garage geweest; systeem laten persen, vacumeren en opnieuw laten vullen.
Als je airco aanzet schakelt de compressor van de airco vrijwel meteen in, maar na paar seconden stopt het weer. Pomp/compressor blijft dus niet draaien; auto wordt nauwelijk gekoeld.
Volgens de monteur kon het liggen aan de relais van de compressor? Omdat de compressor wel inschakelt maar na een paar seconde weer stopt.
Weet iemand waar het betreffende relais zich bevindt?
Het betreft manuele airco.

sel

Geplaatst door sel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

evers2962 (0) PRO, 13 jaar geleden

Deze relais zit voor de condensor onder de gril die kan het zijn het kan ook zijn dat de compressor zelf niet al te jovel is en het kan ook zijn dat de speling van de magneet koppeling op de compressor te groot is.

mvg Peter

sel (0), 13 jaar geleden

Peter ik zal kijken of ik betreffende relais kan vinden. Hij is dus voor de condensor? Moet ik gril demonteren, of kan ik het zo zien als je radiator en condensor naar achteren trekt?

Overigens heb ik vandaag een paar keer airco getest, lijkt weer normaal te werken. Kan het zijn dat het even gesmeerd moest worden door nieuwe vulling? Airco werkte afgeplone 4 weken niet omdat er onvoldoende druk was.

Pascal Limpens (0) PRO, 13 jaar geleden

Aircopomp die aan/uit schakelt is normaal.
Laat de drukken maar eens checken.

Grtz, Pascal

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Volgens mij kun je de speling op de koppeling vrij simpel controleren, maar echter ik weet niet precies wat deze moet zijn. Ik dacht rond de 0,5 mm. Als je deze maat met voelermaatjes meet en de waarde hier post kan vast wel iemand zeggen of deze waarde klopt. De speling is afstelbaar.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.