Peugeot 406: 406 hdi: wat is dit voor een kabeltje..

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0hdi

Toen ik vanmorgen interieur filter van mijn 406 hdi wilde schoonmaken heb ik per ongeluk een kabeltje losgetrokken. Het is een enkeldradig kabel, zwart-wit gestreept. Deze gaat via een gaatje links van de interieurfilter naar binnen en komt achter het dashboardkastje uit.
Zie foto's.
Heeft iemand enige idee wat dit is?
[url=http://img519.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img519.imageshack.us/img519/6136/...[/img][/url]


[url=http://img214.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img214.imageshack.us/img214/3125/...[/img][/url]

sel

Geplaatst door sel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Ik heb geen idee wat het is, maar zo op de eerste foto te zien, is het iets wat naderhand is aangebracht. En volgens mij door een wat minder professioneel persoon. Een pro had wel de doorvoertule bij het rempedaal gebruikt en het draadje wat netter door de al aanwezige plastic buis geleid.

Kun je onder het dashboard binnen niet zien waar het draadje naar toe gaat?

sel (0), 16 jaar geleden

Ik had ook de indruk dat het iets was wat later is aangebracht.
Dat draadje ging via een gaatje naast de interieurfilter naar binnen. Bij het verwijderen van die kapjes boven de intr.filter heb ik het kabeltje losgetrokken uit die gaatje waar hij inzat. Als ik het draadje via dat gaatje weer instop, komt het onder dashboardkastje uit.
Ik heb het vermoeden dat het kabeltje onder het dashboardkastje nergens aan vast zat; 't punt van kabel is keurig afgeknipt, er is geen spoor van soldeertin of ietsdergelijks.

sel (0), 16 jaar geleden

Heeft iemand niemand enige idee waarom vanaf die groene draadje van de stekker kabel is getrokken tot on der het dashboardkastje? wat is die groene draad bij dat stekkertje?

harry4203 (495) PRO, 16 jaar geleden

zwart/wit wordt vaak gebruikt voor de speedpuls van achteraf navigatiesystemen. dus hij is er waarschijnlijk idd later ingelegd.

sel (0), 16 jaar geleden

[quote=harry4203]zwart/wit wordt vaak gebruikt voor de speedpuls van achteraf navigatiesystemen. dus hij is er waarschijnlijk idd later ingelegd.[/quote]
Waar dient de groene kabel voor waarop deze zwartwit kabel is aangemaakt? (zie foto).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.