Peugeot 406: Blue Vision lamp na 11.000 km al weer kapot

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16 V

Ik heb 11.000 km geleden de dimlichten voorzien van BLUE VISION lampen van Philips. Nu is na 11.000 de rechter lamp al weer kaduuk. Ik heb ze zorgvuldig gemonteerd en ben niet aan het glas van de lamp geweest destijds. Is dat normaal dat ze na 11.000 km al weer kapot kunnen gaan?

Wie heeft meer ervaring daarmee ?

Welke lampen kan ik beter monteren ?
De blue Vision is veel witter en zou meer licht moeten geven. Worden de lampen misschien te warm in de gewone armaturen (koplamp) ?

KRG

Geplaatst door KRG (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Gewoon de originele erin.
Die blue vision geeft een ander kleurtje maar licht opbrengst is het zelfde.
En zijn idd snel kapot.

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

deze lampen branden indd niet zo lang....wellicht nu de overstap maken naar een after market xenon setje? plug and play is der al voor 100,-!!

setje bleu vision lampen zit rond de 35,-...2x zo'n lampje stuk en je zit al op 70,-...

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Op de site van AMT heb ik een duidelijke uitleg gevonden waarom de lampen tegenwoordig zo snel stuk gaan,even zoeken maar.
Ik heb dat gelijk uitgedeeld onder de monteurs bij ons zodat die ook een duidelijk antwoord kunnen geven als er klanten zijn met vragen.

Cor1822 (0) PRO, 16 jaar geleden

setje aftermarket xenon in de bus van me gezet, 2 x zoveel licht als de meest opgepepte gewone lampen, en langere levensduur.

;)

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

[url=http://www.amt.nl/web/Vraagbaak/tonen-vr...]Ik neem aan dat dit het artikel is waar oltimer naar verwijst.[/url] En nu met dit artikel naar ik aanneem de vraag van TS is beantwoord neem ik de vrijheid om in te haken op geopperde aftermarket xenon setjes.

Wat die aftermarket xenon setjes vanaf € 100.- betreft, zijn er mensen die ervaring hebben met deze setjes? Ik heb het idee dat je voor € 100.- niet echt veel kwaliteit kunt kopen. Bij deze setjes is vooral het lichtbeeld natuurlijk van belang. Dus wie heeft er ervaring en zo ja, met welke merk/type en wat was de prijs?

pieterp9094 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik heb in de 406 2001 een Pilot setje zitten, de duurdere variant. Werkt prima, enigste wat ik gemerkt heb is dat de ontvangst van minder sterke radiozenders slechter is met de Xenon verlichting aan. Met een aparte kabel al geprobeerd te voeden maar het resultaat was dezelfde. Ondanks dit toch tevreden. Denk dat dit bij goedkopere setjes slechter zal zijn, waarschijnlijk zit er minder ontstoring in.

Diverse halogeen types getest destijds. Philips was ik niet zo tevreden over, voor halogeen is OSRAM silverstar (o.a. bij conrad goedkoop te krijgen) naar mijn idee de beste. Uiteindelijk toch een Xenon setje geinstalleerd.

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

kijk hier eens richard,

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

merk schijnt niet zoveel uit maken in die setjes....je kunt het merk er op krijgen wat je het liefst hebt..

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de link Arie. Ik kijk op problemcar eigenlijk niet verder dan het Peugeot gedeelte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum