Peugeot 406: onregelmatig lopen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Ik heb sinds enige tijd last met het onregelmatig lopen van de motor onder belasting. Zonder belasting loopt de motor regelmatig,ook met veranderen toerental. Als ik met de auto ga rijden stottert hij bijna altijd. Voorheen stotterde hij eigenlijk alleen in het middengebied, nu stotterd hij over het hele gebied.Hoe feller ik gas geef deste meer stotterd hij(bij vol gas geven klinkt het alsof hij op 3 cylinders loopt en heeft hij ook heel weinig vermogen). Het lampje van het motormanagment gaat echter niet branden.
Ik heb de computer geresset, de bobine los gehad zodat ik eventueel verkleuring kon zien door overslag van de vonk,de brandstofleiding gecontroleerd.
Dit heeft echter allemaal niets opgeleverd.

Kan ik zelf de bobine doormeten??

Ik heb de computer geresset door de massa klem los te halen 2 minuten wachten en weer aan te sluiten, dit alles met de motor op bedrijfs temperatuur.

Heeft iemand nog een idee???

jan giesen

Geplaatst door jan giesen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan giesen (0), 16 jaar geleden

??????????

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Het lijkt op een slechte verbranding door slechte bougie's of een kapotte bobine.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.