Peugeot 605: 605, start naar lang aanhouden. En valt daarna weer meteen uit.

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 SLI

Ik heb net een 605 SLI gekocht uit 95' met 159.000km op de teller, en altijd dealer onderhouden. Ik heb hem 210 km naar huis gereden, geen enkel probleem.
Echter een dag later, moeilijk starten, maar rijden en goed stationair. Nu stap ik na een BBQ in en na 20 keer proberen wil hij starten maar niet stationaar lopen.
Zodra je geen gas geeft, zakt hij in toeren onder de 800 rpm, en gaat dan naar 800 rpm en valt meteen uit. (tijdsbestek van 4 sec).
Weet iemand raad? (hij reed heerlijk op de snelweg, liep niet warm of niks), in de stad werd hij wel wat warmer, maar met dit weer is dat niet zo gek.

Fritschy

Geplaatst door Fritschy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 605? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

Fritschy (0), 17 jaar geleden

Weet niemand wat er mis is? Ik zou graag even willen weten wat ik misschien zelf hier aan kan doen, inplaats van de auto naar de dealer brengen a 400 euro waarschijnlijk.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Mogelijk stappenmotor stationair toerental, maak hem maar eerst eens schoon.

Fritschy (0), 17 jaar geleden

En waar vind ik die ongeveer, en hoe ziet deze eruit? (sorry dat ik het vraag, maar heb deze 605 echt pas net (2 dagen)).
En verklaart dit ook het zeer moeilijk starten?

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Zit in het gasklephuis gemonteerd met 2 schroefjes, is zwart en er zit een stekker aan.

Fritschy (0), 17 jaar geleden

Okay, en deze zit waar ongeveer?
Hoe het beste schoon te maken?
En dit verhelpt ook het zeer slechte starten?

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Mijn bericht van boven klopt niet, bij 605 zit de stationairregeling met een slang aangesloten naar inlaatspruitstuk. Nummer 16 op plaatje. Voorzichtig demonteren en met carburateurreiniger schoonmaken.

[url=http://imageshack.us][img]http://img143.imageshack.us/img143/3171/...[/img][/url]

Fritschy (0), 17 jaar geleden

Okay, extreem gaaf dat je zo snel reageert, maar dit gaat mij wel redelijk boven de pet. Wat ik zo raar vind is dat dit gebeurt nadat ik er 210 km prima mee gereden heb, met 3 keer probleemloos starten. De volgende dag de auto probeer te starten en dat hij dit probleem heeft. Kan dit? (is er iets los getrild?)

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Een andere suggestie: laadt de dynamo wel bij ? Als hij slecht start en loopt kan ook komen door te lage spanning van de accu (bij lopende motor moet de spanning over de polen tussen de 13.8 en 14.4 volt zijn). Probeer eens met een hulpaccu te starten. Kan ook zijn dat je een slechte accu hebt of een slechte verbinding van een kabel bv losse accuklem. Succes Sjaak

Fritschy (0), 17 jaar geleden

Ja dat kan, echter heb ik hem nu wel 100 keer geprobeerd aan te krijgen, dus opzich was de accu wel goed. Anders lukt dat natuurlijk ook niet, maar ik ga even kijken.

Fritschy (0), 17 jaar geleden

Nu, afgesleept naar de garage (brilman enschede). Na een half uurtje konden ze nog niks vinden, helaas gaan ze nu sensoren vervangen. Super vervelend. Dit word mijn laaste peugeot.

Fritschy (0), 17 jaar geleden

paar dingen hebben ze vervangen bij de garage, en nog steeds niks. Sensoren en relais zijn vervangen.
Weet niemand wat er dan aan de hand is met mijn auto?

Fritschy (0), 17 jaar geleden

Nou, auto staat nog steeds bij de garage, en nu moet de moter computer vervangen worden. Alleen word me verteld dat een 2e handse een 300 a 400 euro gaat kosten. Echter heb ik mijn eigen onderzoek even gedaan, en kom ik uit op een 80 euro voor zo'n computer. Wat moet ik nu doen? naar de monteur gaan en zeggen dat ik zelf de Ecu koop en aan hem geef?

harry4203 (685) PRO, 17 jaar geleden

waar baseren ze op dat die computer stuk is? komt vogens mij weinig voor. ik geloof meer in het onderdeel wat 306cabrio reeds heeft aangegeven. (staan er geen storingen in die auto?)
is er niks te zien in meting gevens?
wat voor sensoren hebben ze vervangen?

Fritschy (0), 17 jaar geleden

Ze hebben alles doorgemeten, lees de kabelboom. En niks kunnen vinden. Ze zeggen dat ze de comp. uitgelezen hebben en niks gevonden hebben.
Nu gaat hij een ander ECU lenen en kijken of hij daarop beter draait. Ik kijk het wel even aan, ik ga er denk ik morgen even naartoe, ben het zat aan het worden. 5 weken in de garage is niet leuk als je net de auto nieuw hebt gekocht. Ook is het een raar probleem. Want nu blijkt hij soms wel en soms niet geod aan te slaan, en lopen. Bizar verhaal dus. Ik heb het nu ook al weer bijna gehad met mijn nieuwe 605. Misschien tijd voor een andere auto.

Fritschy (0), 17 jaar geleden

Net weer gebeld, en hij krijgt geen puls om het te starten zeg maar, of te wel.....de ECU moet waarschijnlijk vervangen worden. Echter kan ik deze niet vinden.
Ik zoek een Bosch 0261 200690 ECU, maar kan deze nergens vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 605 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum