Peugeot 306 1998: Aanjager 306 gooit 30 A zekering er uit

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900

Mijn 30 A zekering gaat er steeds uit. Het is een XT uitvoering met ClimControl. Om eea uit te sluiten wil ik de stekker van de motor er af halen. Als ik de sierkap aan de voetenruimte van de bijrijder weghaal zie ik 2 meerpolige stekkers zitten. 1 Stekker met vooral 1-1,5mm² en 1 stekker waar ook 2,5 mm² bij zit en waarvan de contrastekker oranje is. Welke van de 2 moet ik hebben ?


Gr Roy

roykejanssen

Geplaatst door roykejanssen (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dertig ampere lijkt mij horen bij 2,5mm bedrading.

roykejanssen (0), 15 jaar geleden

auto heeft ook airbag. Als ik de verkeerde lostrek schiet die zak mij dan om de oren of blijf ik een foutmelding houden ?

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Het airbagsysteem zit niet op je ventlator aangesloten. De dikke 2.5 mm bedrading is van de hoofdstroom.
De airbag vliegt niet om je oren zolang je er maar niet met een multiemeter op gaat meten. Het aanjager moduul zit bij deze in de motor. Als de condenswater afvoer van de airco verstopt zit dan kan er water in de motor komen en ook kortsluiting. DE motor kan er met 3 schroefjes simpel uitgeschroeft worden. De stekker van de bijrijder airbag zit niet bij de aanjager. De stekker voor de aanjager zit er gewoon op.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.