Peugeot 306: Kleppenstelling Peugeot 306 XR

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

sinds enkele maanden heb ik een Peugeot 306 XR op LPG uit het bouwjaar 1998.
Ik vraag me eigen af of het nodig is om de kleppenstelling te controleren omdat deze auto op LPG loopt.
Ik hoor ook verhalen dat dat niet nodig zou zijn omdat de auto's van tegenwoordig hydraulisch geregelde kleppen hebben.
Maar dan komt de vraag weer hoe ik er achter kom of dit inderdaad het geval zou zijn.
Kan iemand mij iets meer vertellen?
Bij voorbaat dank.

mike22

Geplaatst door mike22 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

klepspeling
inlaat 0.20
uitlaat 0.40
koud stellen

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Ik heb ook een Peugeot 306 XR gehad uit begin 99 en die had geen hydraulische kleppen. Ook mijn auto reed op LPG en ik had ook de 1.6 uitvoering. De kleppen moesten regelmatig gesteld worden omdat dit motorblok niet goed tegen de extra hitte kan die vrijkomt bij de verbranding van LPG. De kleppen moesten letterlijk na elk ritje op de duitse autobahn opnieuw afgesteld worden. Uiteindelijk waren de klepzetels zo ver weggehamerd door de kleppen dat er niets meer te stellen viel. Auto had toen 100.000 km gelopen en het probleem viel alleen op te lossen met een nieuwe kop. Aangezien een nieuwe kop niet goedkoop is en ik toen al 18 keer bij de garage was geweest met gasproblemen had ik er wel een beetje genoeg van en heb ik de auto weggedaan. Daarna een 406 op gas gekocht en nooit meer problemen gehad.

Als ik je een goed advies mag geven: doe de 306 op LPG zo snel mogelijk de deur uit (in ieder geval zolang die nog geen problemen heeft) en neem een 406 op gas.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Neem dan niet de 1.6 en 1.8 8 klepper !! want dat gaat ook niet op gas. DE 16 kleppers met hydraulische klepstoters hebben geen problemen met de kleppen.
Overigens als u een behouden rijstijl hebt en de motor niet te hoog belast valt het wel mee. Maar voor lange tijd op de duitse autobahn met hoge snelheid te rijden is deze gasauto niet geschikt.

PT nieker.

sel (0), 15 jaar geleden

[quote=peugeottechnieker]Neem dan niet de 1.6 en 1.8 8 klepper !! want dat gaat ook niet op gas. ...
PT nieker.[/quote]
Inderdaad een Peug 1.8 8 klepper op lpg echt niet doen, ik heb er ook een gehad. Dat was echt een ramp. . Je lpg 'besparing' was zo weg na het laten stellen van kleppen..Neem een 16V blok van Peugeot.

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

[quote=peugeottechnieker]Overigens als u een behouden rijstijl hebt en de motor niet te hoog belast valt het wel mee. Maar voor lange tijd op de duitse autobahn met hoge snelheid te rijden is deze gasauto niet geschikt.

PT nieker.[/quote]
Ik moet toegeven dat ik wel van doorrijden hou.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum