Peugeot 206 2001: Aanlopend geluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: HFX, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 44

Beste forumleden,

Ik heb (nog) een klein probleempje met mij. 206. Sinds de ditributieriem en multiriem samen met de grote beurt is vervangen, loopt de motor stationair onrustig, lijkt ook iets aan te lopen. Wat kan dit/deze combi verklaren? De garage kon niets ontdekken.

Zie link voor het geluid: https://m.youtube.com/shorts/58gW4Ztfjb4


Alvast dank!

dubbeldversluis@gmail.com

Geplaatst door dubbeldversluis@gmail.com (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Monteur Senior (110), 1 jaar geleden

ik hoop voor jou dat de distributie op tijd is gezet dat geluid lijkt wel van een spanrol of looprol of riem die ergens tegenaan loopt zoals beschermkap dat kun je het beste localiseren met een stethoscoop of een lange schroevendraaier handvat tegen je oor en de punt overal tegenaanhouden

    Oke, dank nogmaals. Hoe bedoel je precies op tijd vervangen? Je denkt in elk geval aan de disributie en niet de multiriem? Dan zou de distributie er opnieuw af moeten en die rollen en alles gecheckt? - dubbeldversluis@gmail.com (0), 1 jaar geleden

Monteur Senior (110), 1 jaar geleden

ik bedoel dat je distributie op tijd staat zoals alle merktekens goed zijn gezet tijdens montage, daar hoeft de distributie er niet voor afgehaald te worden de motor op tijd zetten en merktekens controleren of deze juist staan omdat de motor volgens jou onrustig is gaan lopen na distributie wissel, en het geluid localiseren het kan van de distributie of multiriem afkomen, normaal wordt de complete distributie set vernieuwd met eventueel de waterpomp maar er zijn monteurs die dit niet doen dus controleren is in dit geval niet verkeerd.

    Oke dank! Ik neem het op met e garage. - dubbeldversluis@gmail.com (0), 1 jaar geleden
    Garage geeft aan dat distributie gord is en alles eromheen vervangen. Zou anders na paar duizend km rijden ook mis zijn gegaan vertelde de monteur. Denkt eerder aan de spanner van de multiriem of de stuurpomp omdst bij bewegen vsn het stuur het aanlopende geluid sterker wordt. Zou allemaal geen kwaad kunnen. Daarmee eens? - dubbeldversluis@gmail.com (0), 1 jaar geleden

harry4203 (45) PRO, 1 jaar geleden

Ik weet niet wat ik allemaal hoor, maar zou idd maar ff snel terug gaan. Zo'n opname is altijd moeilijk te beoordelen, maar het klinkt m.i. niet fris.

harry4203 (45) PRO, 1 jaar geleden

Maak met warme motor eens een nieuwe geluidsopname, en dan niet je tel tegen de motor houden, maar motorkap dicht en gewoon bij t rechter voorscherm gaan staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.