Peugeot 206 1998: Motor loopt niet stationair en auto hort en stoot bij wegrijden.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Weer een probleem met deze auto, het is net kauwgum wat onder je schoen blijft plakken.

Gisteren de startmotor vervangen, vandaag op de heen weg reed de auto prima en op de terugweg problemen.

Als je geen gas geeft valt de motor uit, als je de motor start en een beetje gas blijft geven dan blijft deze lopen en als je wat meer gas geeft hapert de motor en als je wegrijd dan gaat dit met horten en stoten.

Nu heb ik al vaker problemen met de stappenmotor gehad en altijd als ik het gasklephuis en stappenmotor gereinigd had reed de auto weer een paar jaar goed.

Aantal maanden geleden weer het probleem dat de motor afsloeg op het moment dat je je gaspedaal losliet dus wederom het gasklephuis gereinigd.

Na het terugplaatsen was het in de eerste instantie nog steeds niet goed en na de stekker er een aantal keer in en uit gehad te hebben (2 pennen leken een beetje last van oxidatie gehad te hebben) was het goed en heeft de auto weer een paar maanden goed gereden.

Heb nu die 2 pennen schoon bekrabt en wat dichter bij elkaar gebogen maar krijg de auto niet meer goed lopend.

In de eerste instantie wil ik de stappenmotor en de stekker gaan vervangen maar toch twijfel ik deze keer of het wel de stappenmotor en/of de stekker is.

Op dit moment vraag ik mij af, als de stappenmotor niet goed functioneert, heeft dat invloed op het lopen van de motor op het moment als je gas geeft (dus op hogere toerentallen, ca. 2000 RPM/2500 RPM) of heeft dit alleen invloed op het stationaire toerental en doet deze stappenmotor (stationairsteller) niet meer mee op het moment dat de gasklep open gaat?

En kan iemand mij vertellen wat het originele artikelnummer is van deze stappenmotor, het chassisnummer eindigt met 40109391.

Het betreft een stappenmotor van het merk Magneti Marelli met een 4 pins aansluiting.

Jeroen1978

Geplaatst door Jeroen1978 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.