Peugeot 206 1998: Lexia-interface (voor Peugeot/Citroen) herkend de auto niet automatisch en ziet geen elektronische eenheid motor (ECU)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 75

Ik heb op Aliexpress een volledig bestuckte Lexia-interface (zal wel een kloon zijn) gekocht met bijgeleverde Diagbox software.

Probleem is dat als ik met Peugeot Planet 2000 verbinding met een Peugeot 206 uit 1998 probeer te maken de auto niet automatisch herkend word, het VIN-nummer wordt niet automatisch uitgelezen waarna het programma vraagt om handmatig een VIN-nummer in te voeren.
Nadat ik het VIN-nummer van de auto ingevoerd heb vraagt hij om een DAM-nummer en na het invoeren daarvan kan ik verder.

Als ik een Globale test uitvoer dan herkend hij wel de Intelligente service centrale (BSI) en de elektronische eenheid airbags maar de elektronische eenheid motor (ECU) word niet herkend.
Ook niet als ik handmatig de juiste motorcode (KFX) en het type van de ECU (MM1AP) selecteer, dan verschijnt de foutmelding "De elektronische eenheid reageert niet".

Gegevens:
Lexia interface: uitgeleverd met APPLI-versie v4.3.0 maar geupgrade naar APPLI_4.3.7 DB
Lexia interface serial: 921815C
Diagbox versie: v07.83
De Peugeot Planet 2000 versie is versie 600.76
Draait onder Windows XP

De interface is in apparaatbeheer goed geinstalleerd (staan geen gele driehoekjes achter) en ik heb ook oudere versies (4.x.x) van de APPLI-software geprobeert, helaas zonder resultaat.

Ook heb ik van de zomer een Citroen Berlingo uit 1999 proberen uit te lezen en dat lukt ook al niet.

Wie kan mij vertellen waarom het niet werkt.

Jeroen1978

Geplaatst door Jeroen1978 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (85) PRO, 1 jaar geleden

Tja, in principe doe je alles goed. pp2000 leest niet automatisch het vinnummer uit. denk dat dat er iets met je interface aan de hand is. Al eens gevraagd of een garage gewoon in de ecu kan komen?
Ik neem aan dat de auto gewoon loopt?

Jeroen1978 (0), 1 jaar geleden

@ harry4203: Ik heb op YT filmpjes gezien van mensen die op automatisch voertuig detecteren klikken en er dan meteen een VIN-nummer uitgelezen word, dit zijn wel iets nieuwere auto's en vallen misschien net in de nieuwe OBD2-standaard. Het het probleem zonder uitlezen opgelost dus de auto loopt nu wel weer maar het viel mij tegen dat ik deze niet kon uitlezen en er staan waarschijnlijk nog errors in het geheugen die nog even gewist moeten worden. Weet niet wat jouw ervaring is met het uitlezen van een Peugeot 206 uit 1998? Doe je dat met een Lexia-interface en Peugeot Planet 2000 of gebruik je daar een andere tool voor?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.