Peugeot 206 2001: Piepend geluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: HFX, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 44

Beste forumleden,
Mijn 206 maakt de volgende geluiden:
https://www.youtube.com/watch?v=M8BrGtZs...

Op deze opname geef ik , rijdend met een snelheid van pakweg 20 km/h steeds gas. Dat geeft dit geluid. Het is soms aanwezig, vaak nadat ik lomp heb opgetrokken of inderdaad op lage snelheden ineens veel gas geef. Omdat bij de garage al een keer werd gezegd dat de koppeling zn beste tijd heeft gehad, heb ik die laten vervangen. Daarna is het een heel stuk minder geworden. (Deze opname is van daarvoor). Het is nu minder vaak en minder heftig. Toch is het nog steeds aanwezig. Ik ben verder totaal niet kundig in autotechniek, ik hoor graag wat dit zou kunnen zijn en of ik het kan verhelpen. In de hoop dat niet de hele versnellingsbak verrot is ofzo. Bij de garage was het geluid uiteraard weer niet aanwezig, deze opname hielp ook niet. De auto is verder goed onderhouden, al het zichtbare lijkt ook goed op zn plaats te zitten aldus de garage.

Ik hoor graag of jullie ideeën hebben over deze puzzel. Alvast heel erg bedankt voor de moeite!

dubbeldversluis@gmail.com

Geplaatst door dubbeldversluis@gmail.com (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Monteur Senior (585), 1 jaar geleden

ik zou even de multiriem of v snaar losgooien kijken of het geluid uit de motor komt of een meedraaiend onderdeel.

check

Beste antwoord, geplaatst door Monteur Senior (585), 1 jaar geleden

tussen je uitlaatspruitstuk en uitlaat zit een dikke gevlochten afdichtingsring die geeft ook zo'n geluid als deze niet goed meer is,wel vreemd dat het geluid veranderd is na koppelings montage dan zou het weleens je uitlaat kunnen zijn want die beweegt of kantelt wat door het loshalen van je koppeling.

dubbeldversluis@gmail.com (0), 1 jaar geleden

Oke, dank voor jullie antwoord! Als ik het geluid zou moeten localiseren zou ik eerder het gebied rond de versnellingsbak aanwijzen dan helemaal achterin of voorin. Is dat mogelijk dat ik me zorgen moet maken over dr versnellingsbak of klinkt dat echt anders? Het is wel vooral als er een 'schok' door de auto komt door in lage snelheid en toeren ineens gas te geven.

    Waarschijnlijk heeft je auto een katalysator, dan zit die gevlochten donut waar Monteur Senior over spreekt tussen katalysator en middenpijp onder de auto net achter de motor. Klinkt dan idd alsof het van de bak af komt.
    Je uitlaatsysteem is flexibel op die koppeling en scharniert over die donut. Die donut zorgt dat het gasdicht blijft. - JGC (30), 1 jaar geleden
    Ah vandaar. Dank voor de toelichting. Dit zou dan waarschijnlijk ook kunnen verklaren waatom je dat geluid soms wel hebt en soms ineens weer niet, toch?

    Volgende vraag, wat moet ik laten doen/vervangen? - dubbeldversluis@gmail.com (0), 1 jaar geleden

dubbeldversluis@gmail.com (0), 1 jaar geleden

Ik za overigens jullie tips doorgeven aan de garage!

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.