Peugeot 406: aantal vragen over 406td 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9td

Hallo,

Kan iemand mij vertellen of en wanneer kleppen van dit type auto gesteld moeten worden? Op dit moment loopt hij super en is er niks aan de hand maar ik vraag het me af omdat ik er nu 30.000 km mee gereden heb en hier nog nooit heb naar laten kijken(totaal kmstand 156.000). Dieze vraag geld ook voor de 205 diesel 1.8 uit 1993(totaal kmstand 165.000 en vanaf 88.000km in bezit).
Ik heb begrepen dat als het moet gebeuren dat dit een behoorlijke klus is, klopt dit?

Volgende vraag is de bedrijfstemperatuur van de 406. Bij constante snelheid wordt hij niet warmer dan 72-75 graden. Is dit normaal voor deze diesel?

Deze vraag gaat over de 205, deze start en loopt geweldig! Op de echte koude start (min temperatuur) na, hij pakt wel direct aan maar stotterd bij stationair draaien en optrekken echter zonder af te slaan. Dit is binnen enkele minuten over. Ook moet je met koud weer de versnellingspook soms met twee handen van de één naar z'n twee trekken. Kan dit aan de versnellingsbakolie liggen?

Ik hoop dat ik voor dit soort vragen ook hier terecht omdat dit natuurlijk nog geen wezenlijke problemen zijn maar het zijn wel vragen om ze te voorkomen.

Rob

kachel

Geplaatst door kachel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

W11880 (0), 17 jaar geleden

Over de 205,

Ik zou het olie niveau eens nakijken, er moet wel de juist voorgeschreven transmissie olie in!
Onze 205 diesel schakeld perfect met nieuwe olie en heeft inmiddels 220dkm gelopen


Starten onder nul gaat wel wat moeilijker, goed voorgloeien en wat gas bij en hij komt tot leven, maar wel mooi rond verder zonder inhouden e.d

Denk dat 1 gloeibougie niet helemaal goed meer is, als je 'm start blijft ie nog even nagloeien heb ik begrepen, dit om dat stotteren dus te voorkomen.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Kleppen stellen is aan te bevelen als ook de distributieriem vervangen moet worden of als er klachten zijn zoals slecht aanslaan, dit kan aan de klepspeling liggen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.