Peugeot 406: Remlampje

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Ik heb vandaag nieuwe stalen velgen met winterbanden onder mijn 406 gekregen. Het eerste halfuur ging dat heel goed, maar daarna begint het remlampje te branden telkens als het rempedaal gebruik. De auto remt gewoon normaal en ook het uitproberen van een noodstop gaf geen probleem. Het lampje wat bij mij oplicht is een rondje met aan weerszijden drie korte streepjes. Volgens mij is het indicatorlampje voor de slijtage van de remblokken, maar zeker weten doe ik dat niet. Mijn vraag is: kan het oplichten van het bewuste lampje kwaad of kan het geschaard worden onder "franse electronica"?

deezer_d

Geplaatst door deezer_d (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

rubenrispens (0), 17 jaar geleden

Ik zou even kijken of je remblokken nog wel dik genoeg zijn. Anders kan het zijn dat ze bij het wisselen van de wielen het kabeltje hebben beschadigd.

deezer_d (0), 17 jaar geleden

Hoi ruben rispens,

bedankt voor je antwoord. Aan de remblokken ligt het waarschijnlijk niet, aangezien die een week geleden tbv de APK keuring vervangen zijn. Ook de remschijven zijn voldoende dik. Waarschijnlijk is dus toch het kabeltje beschadigd.

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Zou idd goed kunnen dat het kabeltje van de slijtage indicator van de remblokken is beschadigd of niet goed is vast gezet waardoor deze tegen bewegende delen schuurt. Zodra er een massa verbinding wordt gemaakt gaat je lampje branden. Even de wielen er af en kijken naar de kabeltjes. Als je het door de garage laat doen, let er dan op dat ze niet uit gemak het kabeltje los maken. Dat zorgt er wel voor dat je lampje niet meer gaat branden, maar als de blokken naderhand daadwerkelijk versleten zijn, gaat het lampje ook niet branden.

dekokkies (0), 17 jaar geleden

Hallo, ik was opzoek naar mijn probleem met het voorremblokjes indicator die sinds kort ook bij mij oplicht, toen ik dit bericht las en ik denk dat ik wel een oplossing weet.
ook ik heb sinds 3 weken winterbanden op mijn peugeot 406 break van 2003 gemonteerd en heb dezelfde indicatie. Heb de auto naar een werkplaats gebracht maar deze kon alleen vaststellen dat de remblokjes nog meer 80 % zijn en dus niet verwisseld hoeven te worden.
nu hebben we het volgende gedacht. Ik heb nadat ik staalvelgenbouten voor de winterbanden wou kopen van de peugeotdealer de tip gehad dat ik ook de bouten van originele velgen kon gebruiken. waarscijnlijk zijn deze bouten toch iets te lang om ze met staalvelgen te gebruiken (het lampje lijkt te knipperen op het ritme van de vier bouten, soms is het bij een stoplicht helemaal uit omdat er dan geen contact is met een van de te langen bouten) en moet ik toch anderer wielbouten kopen.
Daarom mijn vraag; gebruik je ook nog de originele bouten van lichtmetalenvelgen?
laat het me via dit forum weten, ook als je een oplossing heb gevonden, ik hou je ook op de hoogte.

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Ik snap weinig van je verhaal met de bouten. De slijtage indicator werkt vrij simpel. Er gaat een plus draad naar het lampje op je dashboard, de min van het lampje gaat naar het remblokje, zodra de remvoering ver genoeg is afgesleten begint de draad langzaam contact te maken met de remschijf, zodra dat gebeurt is er massa (min) daardoor kan het lampje gaan branden.

Indien het draadje naar de remblokjes op enig ander punt contact met massa maken gaat uiteraard ook het lampje branden. Dus indien de draadjes niet goed vast zitten en tegen de binnenkant van je velg aan slepen zal langzaam de isolatie van de draad slijten en uiteindelijk maakt het contact met de velg, die velg staat weer in contact met je remschijf en dus is het een massa contact en gaat het lampje branden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum