Peugeot 406: ABS lampje gaat branden bij stationair op de rem trappen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Hdi

Hallo,

vandaag zag ik dat het abs lampje gaat branden als ik op de rem trap, als de auto stil staat. Bijgewoon remmen blijft het lampje uit. Op een nat wegdek nog even gekeken of de abs nog wel werkt, maar die doet het prima.

iemand een idee? Laatst is de hoofdremcylinder verangen en is het systeem helemaal afgetopt met nieuwe remolie. (kan er ook teveel inzitten?)
systeem is ook ontlucht e.d.

ik las iets over een ring op de aandrijfas, heeft dat hier iets mee te maken?

groet,
Mart

Mart76

Geplaatst door Mart76 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

mart begin met het uitlezen van je abs systeem daar zal dan een storing in moeten staan.

groetjes jan.

Mart76 (0), 16 jaar geleden

*** UPDATE ***
"Van veel wijn drinken werd Bonny sinclair geen vinoloog, en van 300.000 km rijden wordt ik nog geen automonteur..."

Het door mij genoemde lampje is ter indicatie dat de remblokken dun zijn aan de voorzijde. En dus geen ABs storing. (foutje, bedankt) Of de blokken werkelijk dun zijn betwijfel ik, want ik heb ze 25.000 km geleden vervangen. En ik ben gewend om ongeveer 80.000k met een setje blokken te doen, dus ik zal dit weekend wel even kijken of er losse draadjes o.i.d zitten.

in ieder geval topic kan wat mij betreft gesloten worden.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Als het de slijtage indicator is, dan zou het kunnen dat de draden aan de remblokken ergens doorgeschuurd zijn en contact met massa maken. Contact met masse zorgt voor het branden van het lampje. Als je geluk hebt is het dus een doorgeschuurd draadje, als je pech hebt zit mogelijk je remklauw vast en remt maar met 1 remblok, iets wat de slijtage van dat betreffende remblok bevorderd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum