Peugeot 406: Ratelend geluid bij stationair

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 80KW

Sinds een tijdje maakt mijn 406 bij stationair een nogal ratelend/takend geluid. Het is een tijdje geleden toen het vrij koud was begonnen. Ik heb er toen ook niet veel aandacht aan besteed aangezien ik dacht dat het door de koude start kwam. Als de motor warm was, was het eigenlijk weg. Daarna is het ook een tijd weg geweest maar sinds de laatste twee dagen begint het weer. Als ik het gas een heel klein beetje intrap is het weg.

Vanmiddag maar eens gekeken of ik iets kon vinden (of er eventueel iets los ligt of zo) maar niet kunnen vinden. Naar mijn idee komt het geluid ergens uit de distributie. De distributieriem en is ruim anderhalfjaar gelden vervangen bij +/- 140.000 km (huidige stand is 178.000 km). De spanrollen, multiriem e.d. als het goed is ook maar ik was er niet bij natuurlijk ;-).

Maar goed, zou dit de oorzaak kunnen zijn? Of eventueel de waterpomp? Als ik zo op het forum zoek lijkt het daar wel op of zijn er andere oorzaken. Zoals gezegd alleen bij stationair.

Bijkomend probleem is een beetje dat we over anderhalve week op wintersport gaan en ik weinig zin heb om onderweg panne te krijgen.

In elk geval zal ik morgen proberen bij een garage terecht te kunnen om er naar t elaten kijken. Maar een oordeel vanuit hier is mooi meegenomen.

Alvast bedankt.

Moose

Geplaatst door Moose (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

ls.
waarschijnlijk de krukaspoelie met geintergreerde trillingsdemper defect. Deze geeft in een begin stadium bij stationair draaien een bijgeluid. Zou hem wel laten vervangen voor de vakantie!

Moose (0), 16 jaar geleden

Professional,

Dank voor je reactie. De auto staat inmiddels bij de garage. Ook zij moesten direct aan de krukaspoelie denken. Nu ja, in de loop van de dag zullen we het horen.

Moose (0), 16 jaar geleden

Krukaspoelie is vervangen en de motor loopt weer als een zonnetje. Profesional, bedankt voor je hulp.

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

Mooi dat het opgelost is, goeie vakantie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.