Peugeot 406: achteruitrij sensoren werking, problemen e.d.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI 110 pk

Ik heb een achteraf ingebouwde parkeerhulp of achteruitrij sensor systeem. De Peugeot Dealer heeft bij 40.000 km alsnog deze originele peugeot ingebouwd op verzoek koper.
Nu heb ik sinds dec. 2007 deze auto. In het begin werkte de parkeerhulp prima. maar eind nov heeft de universele garage die de wagen heeft verkocht de sensoren vervangen achter de bumper omdat het systeem niet meer goed werkte.

Leek toen weer goed, maar het systeem geeft weer afwisselend naast de hoge piepjes ook af en toe lage piepjes tussendoor. Als ik dan de auto uit de achteruit doe en opnieuw in de achteruit schakel dan werkt het systeem soms wel weer goed.
Maar soms gaat het de eerste keer al wel goed . Maar soms ook komen er alleen maar lage piepsignalen uit het systeem.

Vraag dus: hoe moet het werken met de geluidssignalen,
Waarom krijg ik af en toe ook lage piepsignalen er tussendoor ?
En wat zou het euvel kunnen zijn ?

NB: het is een systeem door Peugeot zelf geleverd, met een soort strip oid achter de bumper gemonteerd. De Sensoren zijn niet als ogen zichtbaar in de bumper.

Ik kan er volgens mij ook niet bij om ze te reinigen oid.

Wie weet raad ?

KRG

Geplaatst door KRG (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

PEUGEOT TR (0) PRO, 15 jaar geleden

het stripsysteem is niet origineel peugeot maar van meta,italiaans dus, heb er indertijd vele gemonteerd en regelmatig problemen mee, zowel met de strip als met de eenheid die het systeem beheerd

KRG (0), 15 jaar geleden

Het enige wat ik weet is dat de peugeot dealer het destijds heeft ingebouwd. Ik begreep dat er opnieuw in nov 2008 bij de zelfde dealer een strip of sensor is besteld. Deze is ingebouwd toen, omdat het aan deze strip zou liggen dat het systeem niet meer goed werkte.
Kan het zijn dat zo'n strip beinvloed wordt door regenwater en vuil ?

En hoe maak je hem dan weer schoon.

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als dit inderdaad een parkeerhulpsysteem is met een (plak)strip aan de binnenzijde van de achterbumper, dan is er maar 1 degelijke oplossing: eruit en een ander systeem.
Dit systeem hebben wij ook een div. keren geplaatst en niets anders als ellende, met na verloop van tijd piepen op de meest onlogische momenten. Niet betrouwbaar dus.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Inderdaat, ook wel eens ingebouwd en problemen mee gehad. Strip komt los door warmte van de uitlaat enz... Als het uberhaupt nog werkt bij een inruiler halen we het er alvast af om teleursteling bij de volgende eigenaar te voorkomen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.