Peugeot 406: Na ijlen motortoerental

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.2

Zo nu en dan ijlt de motor bij opschakelen na. Als ik de koppeling intrap om een hogere versnelling in te schakelen zakt het toerental niet weg maar loopt een paar honderd toeren op.

Iemand van u een idee hoe dit komt?

gr.

Cees

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Cees,

Ik denk dat dit met emmissie normen te maken heeft. Het systeem moet er voor zorgen dat bij gasloslaten de gasklep niet plots dichtvalt ivm met emmissie(NOx als ik mij niet vergis). Soms reageert het systeem wat traag. Ik rij met veel verschillende peugeots en de uitvoeringen met elektrisch bediende gasklep hebben dit onhebbelijkheidje wel eens .Vooral bij vroeg opschakelen. Ik denk niet dat er veel aan te doen is. Mischien eens uitlezen en als er geen storingen in zitten een soft update uitvoeren en gasklep opnieuw inleren.

heemskerk4251 (0), 15 jaar geleden

Peugeottechnieker,

Ik lig er ook niet echt wakker van, maar ik had het gevoel dat met het uitwisselen van één of ander sensor dit euvel uit de wereld zou zijn.

Bedankt in ieder geval voor een reactie.

gr.

Cees

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Cees,

De sensors zijn soms wel te controleren opafgegeven waarde in de meetgegevens van de testkast.( live data).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum