Peugeot 406: afstandsbediening CV

Bouwjaar: 1996

na een paar weken haperen heeft mijn afstandsbediening voor de CV het begeven. Heb de zender opgengemaakt om te kijken wat de oorzaak kon zijn. Batterij is goed. Alles ziet er goed uit en maakt zo te zien goed contact. En toch wil het niet werken.

Is er een mogelijkheid om eenvoudig te testen of de zender daadwerkelijk een signaal verstuurt (ik kan nl geen infrarood zien)zodat ik kan bepalen of het aan de zender of ontvanger ligt? Of moet ik hiervoor langs de dealer?

thx, Arjan

jabijl

Geplaatst door jabijl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Bas938 (0), 18 jaar geleden

Weet je zeker dat je batterij nog goed is? De batterijtjes van de mijne zijn aan het eind van hun leven nog sterk genoeg om het lampje van de AB aan te laten gaan, maar te zwak om de AB te laten werken. Probeer eerst eens verse batterijtjes. De mijne (van een 405 uit 1995) gaan ongeveer anderhalf jaar mee.

groeten

Bas

jabijl (0), 18 jaar geleden

spanning is nog 2,93V , lijkt mij voldoende? batt zijn in april vervangen.....

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

dealer heeft wel een tester.

jabijl (0), 18 jaar geleden

Binnenkort APK, dus dn laat ik hier gelijk even naar kijken.....

thx, Arjan

Squirrel (0), 18 jaar geleden

Het menselijk oog kan geen IR waarnemen, maar je videocamera of digitaal fototoestel wel... Houd je sleutel maar eens tegenover een camera, dan zul je het lampje als een wit lichtje zien. Zie je niets, test dan voor de zekerheid even met de AB van je TV. Zie je die wel, dan batterijtjes vervangen.

NB. Volle lithium batterijen geven een spanning van 3,2-3,3 volt, onder de 3,0 volt zijn ze meestal wel leeg.

Ja ik weet dat dit een oud bericht is en dat het probleem waarschijnlijk al lang is opgelost. Ik vond het bericht via de zoekfunctie en omdat het misschien voor meer mensen interessant is, heb ik het toch gepost.

jabijl (0), 18 jaar geleden

Volgens de dealer waren de batterijen inderdaad leeg. Door mij gemeten spanning was 2,9V en dat is blijkbaar te laag voor een 3V batterij. Na vervangen door nieuwe werkte alles weer als een zonnetje. Persoonlijk vind ik wel dat de batterijen snel leeg waren (binnen 5 mnd bij normaal gebruik 2x/dag).

bedankt voor de info,
Arjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.