Peugeot 106: Afvoer schuifdakraam xsi

Bouwjaar: 1992

Beste allemaal, de afvoer van mijn dakraam zit verstopt, nu is mij verteld dat ik deze even door moet blazen, echter lukt dit niet, nu wil ik de afvoer vanaf de andere kant af proberen door te blazen, maar ik kan hem niet vinden ?!
Als ik het goed heb gezien loopt er een zwarte slang/pijp door de raamstijl naar beneden toe, deze vind ik nog terug ter hoogte van de zekeringenhouder in het frame (door het gat van de dop voor de bedrading van de deur) en daar lijkt hij in de dorpel te stoppen, zelfs los te hangen ?
Nu lijkt het mij niet dat peugeot het water van het dakraam in het frame loost, dus zal hij doorlopen ergens naartoe, echter vind ik hem nergens terug !
Kan iemand mij aangeven waar deze slang uitkomt en als je er niet bij kan hoe ik hem dan het beste gangbaar kan krijgen ?

Alvast bedankt.

Lekkersimpel

Geplaatst door Lekkersimpel (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Beunhaas (530) PRO, 12 jaar geleden

Zulke afvoeren komen toch altijd in de paravaanbak uit?

Lekkersimpel (0), 12 jaar geleden

Vandaag meerdere peugeot dealers gebeld en van de 8 die ik er gesproken heb, waren er 2 die dit probleem kennen, de slangen komen uit in de dorpels welke op hun beurt weer zijn voorzien van afwaterings gaten, om de slangen dus schoon te krijgen zal ik de hemel er uit moeten halen om vervolgens de slangen van het raam af te halen om ze te ontstoppen, tevens is mij aangeraden om te kijken of de afwatering van de dorpels nog wel open is, niet dat het water na het ontstoppen van de slangen in de dorpels blijft staan !

ps er zit zowel links als rechts van de auto een afvoer op het dakraam.


Beunhaas bedankt voor het mee denken !

Beunhaas (530) PRO, 12 jaar geleden

Ik ben al lang Peugeot rijder, maar afvoeren via de dorpels vind ik wel een heel absurde oplossing en vragen om problemen....

Lekkersimpel (0), 12 jaar geleden

Okee, probleem opgelost, ik zal zo goed mogelijk omschrijven wat ik heb gedaan/ondervonden.

Voor de duidelijkheid : het betreft een 106 fase 1 met het dakraam af fabriek ingebouwd.

Doorsteken van de afvoer lukt niet omdat er een rails enzo in de weg zit, dus de slangen moeten er echt af !
Als je de zonnekleppen en de hendel/doppen van het plavond eraf haalt en de kappen van de voorraamstijlen aan de bovenkant loshaalt of er helemaal af, hangt het plavond nog aan de geleiders van het scherm wat onder je dakraam zit, deze zit normaal met 6 moertjes (m4 ofzo) aan de zijkanten en 2 kruiskop boutjes aan de voorkant van het dakraam vast, de achterste 2 moertjes kun je net aan bij als je het raam helemaal open hebt (ze blijven wel onder het raam).
Let bij het los halen en vooral later weer vast draaien goed op, het zijn PLASTIC boutjes waar die moertjes op zitten ! (mijn zat daarom ook nog maar met 3 moertjes vast en na montage nog maar op 2, dus de rest maar met kit vast gezet :-(

Nu kan je plavond ongeveer 10 cm zakken aan de voorkant, dit is voldoende om de slangen (links en rechts van het raam) met je hand van de pijpjes van het raam af te kunnen halen en daarna uit de raamstijl te kunnen trekken, ze komen onder in de dorpel uit en zitten daar nergens vast, dus dat moet soepel gaan.
Nadat je ze hebt schoon gemaakt, ik heb dat met heet water en perslucht gedaan, plaats je alles in omgekeerde volgorde weer terug.

Net als ik dacht ik dat het niet klopt dat ze gewoon in de dorpel lozen, maar geloof mij, het klopt !
Als je het zeker wilt weten dat ze daar lopen kan je de rubber dop die ter hoogte van je deurschakelaar zit (hier lopen de draden van de draadboom naar de deuren door) eruit halen en kan je hem daar zien lopen, ik zou je deurschakelaar laten zitten, want als je die los haalt kan alsnog die dop eruit om de draad van die schakelaar op te gaan vissen.

Als alles nu weer in elkaar zit en je gooit wat water in de afwaterings goot van je dakraam zal het er als het goed is onder je auto uitlopen, onder je auto zit ongeveer 10 cm voorbij (vanaf voorkant auto gezien) je krikpunt een verdikking van 3 cm lang en ongeveer 4 mm dik in die vouwnaat, dat is je uitloop punt.

Een ieder bedankt voor het mee denken !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum