Peugeot 106: Peugeot 106 fase 1, 1.1 problemen met opstarten en schokken

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Ik heb al een tijdje problemen met mijn 106. Het gaat om het volgende: als ik de motor (koud) start valt deze direct weer uit, tenzij ik gas bij geef. Ook tijdens het rijden voel ik vermogenverlies, maar dit is maar af en toe en een seconde of twee meestal als ik net een vernselling hoger heb geschakeld. De auto stottert ook veel in lage versnellingen. Zodra de auto weer wat warmer is loopt ie wel stationair en valt hij niet meer uit.

Tijdens het rijden wil de motor ook wel eens uitvallen, dit gebeurd gelukkig alleen bij het indrukken van de koppeling. Dus wanneer ik een kruispunt of stoplicht nader, valt de auto uit. Bij het omhoog laten komen van de koppeling gaat de motor zonder problemen weer aan.

Tijdens het rijden gaat af en toe ook (op een 80 weg) het diagnose lampje branden. Zodra deze brandt begint de auto te stotteren. Na een tijdje gaat dit lampje weer uit, en doet de auto het weer prima.

Het rare is dat ik er een paar dagen last van heb, waarna de auto zichzelf schijnbaar repareert. Vervolgens keert het probleem weer terug na ongeveer een week.

Wat zou dit kunnen zijn? Bedankt voor jullie hulp!

lowg

Geplaatst door lowg (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Marcel-bofh (0), 12 jaar geleden

Lowie,

Op dit moment heb ik hier een draadje lopen met een vergelijkbaar probleem, waarvoor wellicht dezelfde oplossing is.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Mogelijk helpt dit je verder.

lowg (0), 12 jaar geleden

Na het schoonmaken van de stappenmotor onder het glasklep huis loopt de auto weer prima stationair en valt deze niet meer uit. Er zit ook olie in mn gasklephuis en andere viezigheid dit ga ik binnenkort goed schoonmaken.

Bougies etc. vervangen is ook geen overbodige luxe.

Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum