Peugeot 406: Airbag lampje blijft knipperen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i 16V

Beste allemaal,

Na het doorsolderen van de snelheidsmeterpinnen op de printplaat is nu het SRS lampje gaan knipperen. Ik ben bang dat ik de printplaat heb beschadigd en heb het lampje er maar uitgedraaid (=irritant).

Weet iemand of de airbag wordt aangestuurd vanuit de printplaat in het dashboard of zit de trigger ergens anders? Ik vraag me af of de airbag nml nog werkt.

Ik hoop overigens ook info te verschaffen in plaats van alleen maar vragen stellen.


groeten,
Kuno

Kuno

Geplaatst door Kuno (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

PEUGEOT TR (0) PRO, 15 jaar geleden

als het airbag lampje brandt of knippert is het systeem buiten werking, ook al haal je het lampje eruit , uw airbags zullen dus niet afgaan bij eventuele aanrijding. Maar ook al haal je het lampje eruit, krijg je toch melding "storing airbag" op je multifunctioneel display.de airbags worden overigens aangestuurd vanuit de elektronische eenheid in de middenconsole.

Kuno (0) PRO, 15 jaar geleden

PTR,
Danku!
Kuno

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Eh Tom,deze auto is van 96 en heeft nog geen display. Kuno,het airbaglampje kan gaan knipperen omdat het kontakt is aangezet zonder het instrumenten paneel er in. De airbagmodule zag op moment een onderbroken circuit en meld dat later door het SRS lampje te laten knipperen als het instrumentenpaneel weer aangesloten is. Storing uitlezen bij de dealer omdat de bevestigen en wissen.

PT nieker

PEUGEOT TR (0) PRO, 15 jaar geleden

sorry PTn, in 96 was ik nog niet geboren , of toch wel? maakt niet uit , maar je hebt gelijk natuurlijk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.