Peugeot 406: Airco geluid bij inschakelen, 110 PK HDI, 136000 KM

Bouwjaar: 2001

Hallo,

als ik mijn Airco inschakel hoor ik een geluid opkomen. Het lijkt een extra diesel motortje te zijn qua geluid. Dit geluid varieert met het toerental. Af en toe valt het geluid weg. Als ik de airco uit zet, duurt het nog een seconde of 3 en dan stop het. De airco koelt uitstekend. Als ik in de auto rijd, lijkt het ergens boven mijn voeten achter het schutbord vandaan te komen. Door het diesel geluid, kan ik het niet goed horen als ik boven de motor sta te luisteren.

Ik heb al meerdere soortgelijke problemen gelezen hier. Zal dit ook een gevalletje te weining vloeistof zijn oid of zijn er nog meer opties?

Wreckerrm

Geplaatst door Wreckerrm (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Denk inderdaat dat er wat weinig vloeistof in zit, De dealer heeft daar een aanbieding in maar misschien kun je beter wachten tot het voorjaar.

Wreckerrm (0), 18 jaar geleden

Waarom zou ik beter tot het voorjaar kunnen wachten? In de winter is de airco ook fijn tegen belagen ruiten.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Als er nog nooit naar is gekeken de afgelopen 4 jaar dat zou ik hem maar snel laten 'servicen' Er zit nl ook olie in de pomp. Als die op is gaat de pomp kapot. Vuistregel van de 'Stekman':

elk jaar laten controleren, en om de twee jaar laten vullen.

Dan wordt ook de olie in de pomp bijgevuld.

Wreckerrm (0), 18 jaar geleden

Ik weet niet of er naar gekeken is. Ik vermoed van wel. Het is een ex lease wagen welke altijd dealer onderhouden is in Vianen.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Ga er maar vanuit dat er nooit naar gekeken is. Leaseauto's worden door de bank genomen slecht onderhouden. Alleen het hoognodige wordt gedaan. Naar de airco kijken sowieso niet, omdat de problemen pas na een jaar of 4 beginnen. En dan is het leasecontract toch uitgediend. En dat weten alle dealers die deze auto's onderhouden.

De mate van onderhoud van de 406 is redelijk af te meten aan het aantal klikken van de handrem. Meer dan 7??? Dan is hij slecht geserviced.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Even ter verdediging; ik durf te beweren dat 90% van de airco's in auto's niet jaarlijks wordt nagekeken. Helemaal niet zelfs.

Dus om ook dat op de lease auto's te schuiven is niet fair. Ligt niet aan de LM maar aan de garage!

Wreckerrm (0), 18 jaar geleden

De handrem grijpt vrij snel goed aan. Tevens ziet de auto er op een paar krasjes na ook erg goed uit van binnen en van buiten. In het boekje staat keurig wanneer de A, B of C beurt uitgevoerd is. Maar niets over de airco.

Ik zal binnenkort een afspraak maken bij een dealer om de airco aan een grondige beurt te onderwerpen.

Bedankt voor jullie input

harry4203 (490) PRO, 18 jaar geleden

misschien dat we een uitzondering zijn, maar ik ben er van overtuigd dat ook een leaseauto bij ons gewoon zorgvulgig wordt onderhuiden. ook kun je er vanuit gaan dat de auto in ieder al het reguliere onderhoud heeft gehad, wat bij een particuliere auto nog wel eens de vraag is.
wat betreft de airco is het inderdaad vaak zo, als ie het nog doet is het goed. maar, zoals alex zegt geld dat voor de meeste autos(prive, en lease)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum