Peugeot 406: Snelheidsmeter spontaan op 0

Bouwjaar: 1998

Een Peugeot 1.8 16v van 01-1998 en de snelheidsmeter gaat soms spontaan op 0 staan tijdens rijden. Rijdt men stapvoets weg, gaat deze vaak direct op 70 km/h.

Ik heb de 4 opstaande pinnen opnieuw gesoldeerd (v/d snelheidsmeter) achter op de printplaat. Toen was alles in orde.
Volgende dag weer het zelfde probleem. Bovenstaande opnieuw gedaan. Met als gevolg benzinemeter, toerenteller en de snelheidsmeter blijven nu continu op 0! staan. Ook kan ik de standen van de dagteller en de totale aantal kilometers niet meer aflezen. Wie o wie helpt mij uit de brand.

Zeebries

Geplaatst door Zeebries (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

dat je de standen van de dagteller niet meer ziet komt doordat je lampje daarachter stuk is.de printplaat moet je voorzichtig behandelen er zal nu ondertussen wel ergens een printbreuk in zitten, goed kijken en herstellen is de remedie en anders een nieuwe print maar dan heb je problemen met de gereden km stand.

Zeebries (0), 18 jaar geleden

In het verleden is er bij dezelfde symptonen, ook wel eens het advies gegeven om de bobine of een sensor op de versnellingsbak te vervangen. Wanneer er eventueel een andere printplaat in moet kan ik dan het display van de dagteller en de totale stand niet overzetten? Dit is een appart printje met een ic erop.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Die bobine komt in feite weinig voor en dan nog in hoofdzaak bij de auto's met een BSI aan boord( na 2000) en volgens mij heb jij die nog niet.Sensor op versnelingsbak zou kunne maar dan zou je de storing terug vinden in het motormanagement. En daar heb ik niets over gehoord.(gelezen)

Zeebries (0), 18 jaar geleden

Het euvel met de benzinemeter, toerenteller is opgelost. Het klemmetje dat de flexibele printplaat op het kleine printplaatje houdt, dat haaks op de grote printplaat zit, zat niet goed aangeklemd. Ook was de uitlezing van de dagteller en de totaal aantal kilometers in orde. Was dus toch geen lampje.
Nu nog de snelheidsmeter!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum