Peugeot 206: Auto schokt/stottert bij gas geven (met foto...)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedendag,

Ik wilde vandaag de snelweg op en net bij het opritten (en flink gas geven) begon de auto ineens als een gek te schokken. Pas als ik het gaspedaal constant hield, stopte het geschok.
Bij het gas geven loopt het toerental wel op, ook accelereert de auto, maar wel zeer gestaag en tevens gepaard met een hoop geschok. Behalve in versnelling één.

Ik moet er wel bij zeggen, vlak voordat ik de snelweg opging ben ik nog gestopt bij een benzinestation, toen ik weer de autoweg op wilde rijden, zat ik te hoog in de versnelling waardoor ik het gaspedaal flink heb moeten intrappen om beetje op snelheid te komen (iets meer dan gewoonlijk), dit ging gepaard met het gebruikelijke getril. Iets verderop sprong het stoplicht op rood waardoor ik direct weer moest afremmen. En toen ging ik de snelweg op en ontstonden de problemen.

Nu dacht ik dat door dat aanvankelijke getril misschien de bougies los zijn komen te zitten waardoor ook dat gestotter is ontstaan. Maar ik ben er niet zeker van of dát nou de oorzaak is. Het viel me de afgelopen weken op dat de auto er iets langer over doet om te starten, dan eerst. Dus wellicht was er al een probleem bij de bougies. (Zoverre het probleem daadwerkelijk bij de bougies ligt... )

Ik heb even onder motorkap gekeken, maar ik weet zo één, twee, drie niet waar ik precies moet kijken om de bougies te inspecteren. Bij deze een foto:

[url=http://postimage.org/image/qqn3g75hd/][img]http://s16.postimage.org/qqn3g75hd/motor...[/img][/url]

Kan iemand aanwijzen waar de bougies zitten en hoe ik weet of ze goed aangesloten zijn, dan wel nog goed functioneren?

Sevim

Sevim

Geplaatst door Sevim (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Pieterb1 (0), 11 jaar geleden

Als ik zo lees met wat voor kennis jij een inspectie wilt uitvoeren, lijkt het mij verstandiger naar een specialist te rijden.
Ga er maar niet van uit dat door trillingen een bougie los komt te zitten.

Sevim (0), 11 jaar geleden

[quote=pieterb]Als ik zo lees met wat voor kennis jij een inspectie wilt uitvoeren, lijkt het mij verstandiger naar een specialist te rijden.
Ga er maar niet van uit dat door trillingen een bougie los komt te zitten.[/quote]
Dus het is toeval dat nadien de auto ook is gaan stotteren tijdens het gas geven?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.