Peugeot 607: automaatbak probleem PRND Automatic Gearbox Defect

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2

beste allemaal.

ik heb een peugeot 607 2,2 hdi met een nogal ingewikkeld probleempje.
ik heb sinds een maand terug automaat bak probleem verschijnselen zoals rare geluiden en een heel gek bijgeluid in de motor, tot voorheen kon ik gewoon rijden maar toen kreeg in een foutmelding PRND Automatic Gearbox Defective nou dat is duidelijk automaat bak is kaduuk. dus de auto schakelde niet meer en als ik gewoon door reed kreeg ik bij lagere toeren inhoudingen alsof je kei hard op de rem staat en dat telkens weer en na steeds verder en verder rijden steeds.
na de motor aan en uit te zetten deed tie effe normaal maar daarna helemaal niet meer en toen pakte die hem helemaal niet meer dus p r n d niks pakte hem het geke was je kon hem wel in zijn prnd zetten maar er was geen verandering.

nu komt het beste ik heb de automaat bak vervangen een week in gereden ja hoor het zelfde probleem kwam weer omhoog precies de zelfde mankementen precies de zelfde foutmelding. ben terug naar de garage gegaan maar die zegt niks geks te kunnen zien kan iemand mij helpen ben namelijk al xxx euro verder en nog steds rijd de auto niet ik kan wel weer een andere automaat bak erin zetten maar dat schiet ook niet op het gaat om een 4hp20 automaatbak.

ik ben ten einde raad kan iemand mij helpen?

peugeot607

Geplaatst door peugeot607 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

JHV (0), 12 jaar geleden

Is er ook naar de aansturing van de bak gekeken, dus onder andere het wat complexere vacuumsysteem?
Dat geeft bv ook soms een gevoel van vermogensverlies wanneer de leidingen van/naar de turbo lek/gescheurd zijn.
En bij een peugeot garage goed uit laten lezen voor je weer veel gaat vervnegen of "gokken" wat zal helpen.
Eventueel bv naar een bakken revisiebedrijf als Autrans.

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Ga er mee naar autrans,want een garage kan er niks mee.
Die zeggen al snel:bak vervangen.
En naderhand is het probleem nog niet weg.
Vaak zit het in de aansturing van de bak,het hydraulisch kleppenblok of het brein van de bak of in de selector.

peugeot607 (0), 12 jaar geleden

he mensen

bedankt voor jullie reactie. ik kan hier het volgende op zeggen het zit namelijk zo ik heb dus de eeerste keer de bak vervangen een 2dehands bak bij de garage toen heb ik een week gereden en wederom deed tie gek ben ik weer terug gegaan hebben ze waarschijnlijk nog een x de bak vervangen want ik had garantie.
ik kan de auto nergerns brengen want de auto staat in het buitenland wat ik hieruit wil opbrengen ik zit te denken om een gereviseerde bak meete nemen vanuit hier maar ben aan het twijfelen of het wel de bak is of de computer of iets ik wil weten wat ik kan meenemen of misschien hele motor vervangen/??? als het nou in nederland was zou het makkelijk zijn op te lossen maarjaaaaaa

alvast bedankt voor jullie reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.