Peugeot 206 + 2002: Automatische bak lekt na vervangen olie

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1600

Auto naar de garage gebracht om de olie van de automatische bak te vervangen (244.000km).
Na vervangen olie (zonder spoelen) lekt de bak ergens bovenop. (heeft nooit gelekt). De sensor en keerring aan de zijkant vervangen omdat eerst gedacht werd dat het lek daar zat. Na vervangen en vullen gaan rijden (als motor alleen draait lekt hij niet) en weer lekt de bakt aanzienlijk, laat gewoon een spoor achter. Iemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn of misschien een foute handeling?

Geplaatst door

Adjes60 (50)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Vreemd dat dit niet is te vinden , beter kijken meer kan ik er niet van maken.
Zit er niet teveel olie in de bak en gooit hij het via de ventilatie er uit ?

Denk ook dat er (veel) teveel olie in zit. Is het peil op de juiste wijze gecontroleerd? warmdraaien en alle schakelstanden diverse malen inschakelen en wachten tot de bakolie ong 60gr is, dan in p zetten, motor laten draaien, en aftapplug eruit draaien (niveaupijp laten zitten uiteraard) en wachten tot er olie uitdruppelt en niet stroomt.
Ik ga er even vanuit dat het een 206 met een al4 automaat is, een 206+ bestond nog niet in 2002

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 + of stel zelf een nieuwe vraag.