Peugeot 206 + 2011: Koppeling zit hoog

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Beste lezers,

Wij zijn van plan om een peugeotje 206+ te gaan kopen. Nu hebben we zelf al een peugeot 206 1.4I uit 2003.

De auto die we willen gaan kopen komt uit januari 2011. Heeft ook een 1.4I motor. Heeft 67000 km gereden. En is altijd in het bezit geweest van de eerste eigenaar. Dit zijn vrij oude mensen die nu niet meer mogen rijden. Ze geven aan dat de auto dealer onderhouden is. Maar kunnen dat eigenlijk niet aantonen omdat het onderhoudsboekje niet is afgetekend. Dit allemaal als extra info over de auto.

Nu mijn vraag. De koppeling van de 206+ zit vrij hoog. Pakt wel netjes aan. Maar zit ruim hoger dan dat we gewend zijn in onze oude 206. Is dit nou gelijk een voorbode dat de koppeling binnenkort vervangen moet worden? Of zouden we hier nog jaren mee kunnen rijden zonder problemen? Ik begrijp dat jullie dat natuurlijk nooit met zekerheid kunnen zeggen. Maar jullie hebben meer auto kennis dan ik en mijn man bij elkaar :)

Waarom ik aangeef dat de huidige eigenaar erg oud is is eigenlijk omdat die erom bekend staan met slepende koppeling te rijden. Of dit bij hen ook het geval is weet ik natuurlijk niet.

Grombo2

Geplaatst door Grombo2 (55) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206 +? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

2 weken geleden - Monteur Senior

hier zit een zelfstelllende koppelingskabel op als deze wat uitgerekt is stelt hij niet fijn meer een nieuwe erop zetten wel een originele geen immitatie daar heb ik genoeg trubbel mee gehad, maar bij pech zal toch de koppeling vervangen moeten worden

2 weken geleden - Grombo2

Kan die kabel vervangen worden zonder alles helemaal open te gooien? Of als is het zo dat als je de kabel vervangt je net zo goed gelijk alles kan doen?

2 weken geleden - Beunhaas

Die kabel is binnen een half uurtje te vervangen, ik zou daarmee maar beginnen...

2 weken geleden - Monteur Senior

zoals beunhaas zegt inderdaad is zo vernieuwd ik weet niet of jezelf beetje kunt sleutelen maar op deze kabel zit een borging om de kabel ingedrukt te houden die moet je pas losgooien als de kabel gemonteerd is anders krijg je hem er niet meer op en zit je daar weer mee te klooien,meestel een plastic lipje of zoiets

2 weken geleden - Plakkie

Ik heb zelf een ooit een nieuwe 206+ 2010 gekocht.
De koppelings pedaal zat fabrieks af al vrij hoog.
Ooit bij dealer toen een andere getest en deze zat ook vrij hoog.
Heb er zonder problemen 6 jaar in gereden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 + of stel zelf een nieuwe vraag.