Peugeot 406: buitentemperatuur aanwijzing te laag

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0 HDI 80kW

Ik heb een tik opgelopen tegen de rechter buitenspiegel van een langs de kant staande vuilnisbak, omdat ik moest uitwijken voor een tegemoet rijdende fietser. Nu heb ik de rechter buitenspiegel glas moeten vervangen, de motoraandrijvingen (voor het verstellen) en de spiegelverwarming werken weer naar behoren. Maar ineens geeft de aanwijzing van de buitentemperatuur te laag aan. Als het buiten 4 gr.C is geeft het display aan -3 gr.C dus 7 graden te laag . De sensor heb ik bekeken, maar er is niets aan te zien, ook de draden zijn niet beschadigd. De aanwijzing loopt wel normaal op als de sensor wat wordt verwarmd. Hoe kan het opgelost worden ??

Marius28

Geplaatst door Marius28 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

De sensor werkt met weerstand. Misschien is de stekker verbinding van de sensor vervuild of gecorrodeerd. Even de stekker loshalen en de verbindingen schoonmaken. Mocht dat niet helpen zou het de sensor zelf kunnen zijn maar ik heb hier ook eens wat gelezen over de bedrading richting het display.

Marius28 (0), 16 jaar geleden

Bedankt Richard voor je snelle reactie. Maar er zit geen stekker aan, de sensor is ingegoten in een stukje kunststof en er gaan direct 2 zwarte draadjes uit richting de kabelboom naar de deur. Daar zit wel een grote ronde bedrading-stekker aan de wagen in de deursponning, maar die kan nooit een klap hebben gekregen, toch?

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

Ik neem aan dat er tussen de spiegel en de deur ook nog een stekker zit. De sensor zal niet aan de draadboom van de deur vast zitten. Het verwijderen van de spiegel wordt dan wat lastig.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Die sensor gaat welvaker stuk. Is niet voor alle modellen los leverbaar maar ik heb eventueel wel een onderdeel nummer als je er niet uitkomt. Die tik die hij gehad heeft zalie niet zo leuk vinden denk ik.

Marius28 (0), 16 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Die stekker heb ik gevonden, deze zit achter de steun van de spiegel in de deur, maar met de contacten was niets aande hand. De temperatuursensor is vervangen, het onderdeel heeft fabrieknr. 6445Y8 . Nu is de aanwijzing weer correct. Onvoorstelbaar dat door een stoot de sensor defect raakt !!. Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum