Peugeot 406: Centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo,
IK heb vorige week deze auto gekocht,
En ik kwam erachter dat de cv niet juist werkt,
Als ik op het knopje klik hoor ik een klik bij t dashboard kastje, de rechter achterdeur gaat open en de rest doet niks.
Als ik dan weer druk op t knopje hoor ik alleen t klikje bij t daschboard kastje, de rechter achterdeur gaat niet meer opslot.

Zodra ik de sleutel in t slot draai, gaat alleen de deur open waar ik de sleutel in draai, dit is bij allebij de voordeuren t geval en ook de achterklep,

Wat heb ik tot nu toe gedaan, zekering kastje gecheckt alle zekeringen zijn in orde, sleutel is ook in orde anders hoorde je klik niet.

Ik heb het daschboard kastje verwijderd daar zag ik een lichtgrijskastje zitten waar t klik geluid uit komt. deze open gemaakt, daar bevinden zich 2 relais, en deze lijken goed te functioneren. Of hoeft t klikken van de relais niets te zeggen?

WAT KAN HET NOG ZIJN???? ik zit vast.
Ow ja rondom dat grijze kastje tref ik ook nog een losse 3 polige stekker aan met een paarse, witte en zwarte draad, kan de vorige eigenaar iets weg hebben gehaald waar die stekker op moest aangesloten zijn? waardoor t hele probleem misschien is opgelost :-)

Grotesmurf22

Geplaatst door Grotesmurf22 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Vaag, en k'zou er geen pasklaar antwoord op weten te verzinnen. Over die witte 3 polige stekker: draadkleuren werkt peugeot in de meeste gevallen eigenlijk niet mee. Kijk eens of er nummertjes op het begin van de draden te ontdekken zijn. Lijkt het stekkertje trouwens wel op origineel? Kan zijn dat er iets van vervanging c.p.v.-kast of alarm ingezeten heeft, maar kan ook achtergebleven zijn na uitbouwen van car-kit o.i.d.
Anders zou je van de portieren waar centrale vergrendeling niet van werkt, de portierbekleding moeten demonteren om bij de stekkers van de slotmechanismen te komen en daar op de juiste draden meten of er een open en sluit signaaltje komt bij bediening.

Grotesmurf22 (0), 12 jaar geleden

Het probleem is opgelost. al een tijdje maar vergat het iedere keer te plaatsen.
Even voor degenen die misschien hetzelfde probleem hebben. Beneden achter het dashboard kastje zit een grijs rechthoekig kastje, hier zitten 2 relais in die waarschijnlijk het openen en het dichten aansturen. ik heb dit kastje vervangen met 1 van een sloopauto en het probleem was opgelost. de hele centrale deurvergrendeling werkt weer :-)

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.