Peugeot 306: Centrale vergrendeling doet niet... (306 1.6XS 2001 3DRS)

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6XS

Hallo, ik heb een 306 uit 2001 3Drs, probleem is dat CV niet doet. Als ik hem wil sluiten met afstandsbediening springt ie gelijk weer aan (ook met het sleutel). Na honderden pogingen deed ie 1 of 2 keer goed daarna ook niet meer. Batterij van afst. bed. is goed, ik heb alle portierbekledingen plus het baggageklep demonteerd, kabels zijn ook goed. Het enige wat ik achterkwam is dat het sensor van de rechterdeur niet werkt, als ik het rechterdeur open of dichtdoe brand het interieurlampje niet, maakt niet uit hoe hard of zacht ik hem dichtdoe. Heb WD40 gesmeerd in de slot maar dat helpt ook niet. Heb met hulp van een kabel het stekker gecontroleerd die naar het slot gaat en alles lijkt prima te werken dus er is iets mis in het slot zelf (RP). Moet ik het slot vervangen en als ja, moet het nieuw en gecodeerd(?) zijn, of mag ook een gebruikte? Of is er een andere optie om het sensor te verblinden met kabelcombinaties van het stekker zelf, nu geeft ie aan dat het deur constant open staat, mag van mij ook andersom. Het is echt irritant want het baggageklep kan ook niet gesloten worden zonder het CV. Ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen. Mvg.

GlorfindeL

Geplaatst door GlorfindeL (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Je kan het tijdelijk oplossen door de 2 draadjes die op het deurkontakt zitten met elkaar te verbinden, hij ziet dan dat de deur dicht is en kun je de auto weer vergrendelen. Zo te horen is je slot defekt, het kan met een 2e handse en is niet gecodeert of zo.
Heb je de bedrading tussen de deur en de carroserie ook gecontroleerd links en rechts ? Dat breekt nog wel eens af !

GlorfindeL (0), 15 jaar geleden

Alle bedradingen links, rechts en van de baggage zijn goed, ik had ze allemaal gecontroleerd. Kan je precies zeggen welke kleur draadjes het zijn? Toch bedankt voor je antwoord. Mvg, Tufan.

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

dit slot is zo te vervangen door een gebruikte, trek de stekker eens van dit slot wat defect is af, gaat dan de boel wel op slot zoals het hoort?

GlorfindeL (0), 15 jaar geleden

Nee, als ik een van de stekkers aftrek, blijft hij het zelfde, de andere 2 springen weer aan. Mvg.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je de laatste 8 cijfers van het chassisnr voor mij dan kijk ik even in het schema voor je.

GlorfindeL (0), 15 jaar geleden

De laatste 8 cijfers zijn 32877782. Mvg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum