Peugeot Boxer: distributie?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8 hdi

Nu heb ik een probleem met de boxer, mijn vrouw is er alleen mee weggeweest en toen begon deze ineens te tikken. Dus ik heb het tikken zelf niet gehoord.Zei is direct gestopt en naar de ADAC gebeld, deze hebben haar naar huis gebracht. Deze zeiden zuigers gescheurd maar dat kan ik me niet voorstellen bij 38000 km.Als ik de boxer nu start hoor ik geen apart geluid maar deze heeft geen power meer. Slaat direct aan.
Kan het zijn dat de distributieriem versprongen is? Kun iemand me vertellen hoe ik dit kan controleren ivm de tekens.
Of heeft iemand nog andere suggesties.
bedankt alvast

crejo

Geplaatst door crejo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Turbo stuk??Zou het zo niet weten,Rookt bij ook erg ? Kijk eens naar oliesporen in de inlaatbuis.

crejo (0), 16 jaar geleden

rookt niet lekt nergens olie of water

The11311 (0), 16 jaar geleden

Smoorklep in de inlaat kapot? Er zit een klep bovenop de motor die door vacuüm opent en sluit. Deze wil het mechaniek nog wel eens van stuk gaan. Als de klep dan dichtvalt zit er geen power meer in de motor. Hij moet hierop wel een beetje gaan roken. Als je de klep eenmaal vervangen hebt weet je echter niet wat je ziet als je de eerste keer volgas geeft.
Weet bijna zeker dat dit het is.

crejo (0), 16 jaar geleden

Kan iemand me zeggen op welke tekens de distributie moet staan dan kan ik dit uitsluiten als het goed staat, omdat de motor even getikt heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum