Peugeot 307: Distributieriem 307 2.0 16V vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16V

Motor heeft 95000km gelopen en wil riem voor de vakantie vervangen.
Is dit zelf eenvoudig te doen?
Blok lijkt zo hetzelfde als 1.8 16V uit een 406 van 2001, deze toen ook zelf vervangen zonder problemen.

Weet ook niet hoe het zit hier met ruimte tussen spatbord en distributie. Wie weet wat de dealer vraagt voor vervanging?

T.Visser

Geplaatst door T.Visser (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

timo als je het bij de 406 zelf gedaan hebt dan zou ik het nu ook zelf doen het zal iets krapper zijn maar je weet hoe het zit en werkt dus dan bespaar je een hoop geld.

groetjes jan.

T.Visser (0), 15 jaar geleden

Het is alweer even geleden maar volgens mij kon ik de beide nokkenassen blokkeren met 6mm asje, onderin bij kukas zou 8mm pen in moeten kunnen deze toen niet gevonden. En boel maar afgemerkt met lakstift. Dus als iemand een goede beschrijving heeft hoe riem vervangen kan worden dan houdt ik mij aanbevolen.

matthijsb (0), 15 jaar geleden

Even googlen op peugeot 307 haynes als het goed is vind je dan wel wat je nodig hebt.
Zou het niet weer met lakstift doen ben je er nooit 100% zeker van dat het goed gaat, heb het zelf ook wel een keer gedaan maar doe het toch liever met krukas en nokkenas beide geblokeerd.
Succes ermee.
Mvg Matthijs

206gti (0) PRO, 15 jaar geleden

Waar je wel op moet letten is het volgende. Latere series van de 2.0 16V zijn geleverd met een spieloos krukastandwiel. Als je de centrale bout losdraait gaat de motor direct van tijd af. Als de poelie van de multiriem met 4 m8 boutjes vastzit is het geen probleem want dat zit het tandwiel nog met de centrale bout vast. Zitten die boutjes er niet let dan heel goed op.

T.Visser (0), 15 jaar geleden

Zal van de week kijken hoe de multiriem op de krukaspoelie zit, heb je misschien ook nog een korte omschrijving over vervangen distributie riem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum