Peugeot 406: EBE computer stuk

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0 Hdi

Hi
Ik heb te horen gekregen dat mijn EBE computer svan de 406Hdi 110 pk stuk is want die geeft vaak foutmeldingen en dan gaat er zo'n motrtstoring lampje branden, maar wat vervelender is dat de motor bijna meteen afslaat, een soort Veilige (?) modus. Na een tijdje kan je dan weer starten en rijden als je de vluchtstrook hebt kunnen halen.

Nu is een nieuwe computer kopen en inregelen voor zo'n oude auto (waaraan ik veel gehecht ben) wel erg duur. Gaat me kennelijk wel 1500 € kosten. Van een sloopauto halen schijnt niet te werken, vanwege het unieke karakter, zo vertelde de garage mij.

Is het niet gewoon mogelijk een paar draadjes te isoleren of door te verbinden en de zogenaamde veilige modus daarmee te omzeilen? Die richt immers meer ellende aan dan ze nu goed voor is.
Ik heb zoiets wel een keer meegemaakt met een Mitsubishi Galant, die ging door een klein storinkje op halve kracht presteren (maar liet je niet in de steek, er was altijd nog tijd om op de vluchtstrook te geraken) . Iemand heeft toen een paar doroverbindingen gemaakt in de computer, en ik heb nooit meer op halve kracht of met een storingslampje behoeven te rijden
groet en tot horen

Ron

Ron Sz

Geplaatst door Ron Sz (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Veilige modus (of noodloop) is iets dat door de software in de computer bepaald wordt en niet met een paar draadjes. Dat kun je dus niet zomaar veranderen.
Weet je zeker dat het de computer zelf is? Vaak is het alleen maar een sensor.

Uitgelezen bij garage om de hoek of bij de Peugeot dealer?
Weet je ook welke foutmeldingen (exacte omschrijving liefst met nummer) er uitgelezen zijn?

Van een sloopauto halen kan misschien wel werken, dat heeft niets met het "unieke karakter" te maken, maar alles met de diefstal beveiliging.
Als de diefstal beveiliging bij deze computer geprogrammeerd kan worden zou 2e hands een optie zijn.
Ik weet niet of het kan, maar anderen zullen hier vast nog wel reageren.

harry4203 (555) PRO, 14 jaar geleden

zoals oldford reeds meldt, storingen worden veelal veroorzaakt door defecte sensors/bedrading. idg waarschijnlijk een doorgesleten kabelboom bij de distr kap. uit laten lezen, en dan gericht zoeken is het devies, durf eigenlijk wel te beweren dat de ebe's onder normale omstandigheden nooit stuk gaan.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

diefstal beveilig kan niet omzeild worden. Kan maar 1x geprogrameert worden. Dus maak je een type fout als monteurr zijnde, dan ben je het lulltje ....

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

En? Al een nieuwe computer gekocht?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

zal wel te duur zijn zo voor de vakantie...

Ron Sz (0), 14 jaar geleden

[quote=citroënmonteurtje]zal wel te duur zijn zo voor de vakantie...[/quote]
Na wikken en wegen over de nog daarna resterende onderhoudskosten (distributie en komende slippende koppeling- en dan neem je gelijk waterpomp mee) met pijn besloten er niets meer aan te doen en hem weg te doen.

Op exportreis naar de eeuwige (jacht)velden.

de srv-man (0), 14 jaar geleden

Na de zoek functie te hebben gebruikt is dit de topic die het meest geschikt lijkt voor mijn vraag. Al;s dit de verkeerde topic is dan heb ik mijn best gedaan...

Ik ben op zoek naar een goedkoop, sportief autootje. Mijn oog is gevallen op een peug. 106. Deze staat te koop maar heeft een defecte EBE computer. Zoals ik nu lees is het bijna niet te doen om als leek een juiste EBE te vinden om zelf te installeren. Hebben jullie advies hierover (niet doen is ook een advies...). Als dit door de garage wordt gedaan, waar moet ik als eventuele koper op letten als ik deze auto met nieuwe EBE wil kopen? Ik heb geen idee wat een EBE computer precies doet namelijk...

Graag jullie advies!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Srv-man, wat dacht je van een compleet nieuw topic?

de srv-man (0), 14 jaar geleden

Ik heb op forums gezeten waar ze kwaad werden als dat werd gedaan, en dat de zoek functie niet voor n iets was uitgevonden. Vandaar mijn reactie op deze topic. Maar ik zal het doen ;)

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.