Peugeot 106: Elektrische installatie in de war

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 xsi

De rechterrichtingaanwijzer knippert voor niet, wel opzij en achter. De clignoteur geeft een snel knipperend geluid alsof een lampje stuk is. Lampen gecontroleerd, geen defecten. Wanneer ik het grootlicht inschakel gaan de koplamp verstelmotoren lopen. Soms werkt de rechterrichtingaanwijzer dan wel even. Zodra ik wat verander aan de inschakeling van de lampen stopt de richtingaanwijzer weer. Bij inschakeling van groot licht gaan gaan de mistlampen na verloop van enige tijd de mistlampen mee branden. Kortom een hoop narigheid. Ik weet niet waar ik de oplossing van dit probleem moet zoeken.

Wie kan mij helpen?

[url=http://img42.imageshack.us/i/autos003.jp...][img]http://img42.imageshack.us/img42/9049/au...[/img][/url]

Peugeot 106,205,306

Geplaatst door Peugeot 106,205,306 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Beunhaas (520) PRO, 14 jaar geleden

Ergens voorin bij de koplampen zit een punt waar wat massakabels aan de body vast zitten.
Kijk maar eens of dat allemaal nog roestvrij en in orde is......

Peugeot 106,205,306 (0), 14 jaar geleden

Kees, bedankt voor de tip. Heb vanavond een en ander losgemaakt en nagezien, zelfs nog contactspray gespoten. er was geen roest te bekennen. Bij demontage van de koplampen werkte het rechter knipperlicht voor weer als normaal. De mistlampen in de bumper branden niet. De motoren van de koplampverstelling reageerden weer op de verlichting, hetgeen dus niet correct is en de koplamp verstelknop binnen reageert nergens op. De boel weer geheel gemonteerd. Het knipperlicht werkte nog steeds echter de mistlampen branden niet. Even een blokje om geweest. Mijn vreugde over het werkende knipperlicht was van korte duur. Ben weer geheel bij af.

Ik wilde eigenlijk nog wat contactspray in de stekker van de kabelboom spuiten, nooiot geschoten is altijd mis, echter ik heb geen idee hoe ik deze stekker los moet maken. Iemand een idee? Zijn er nog andere ideeen waar het probleem van falend knipperlicht rechtsvoor, falende mistlampen rechts en linksvoor en op verkeerde signalen reagerende koplampverstelmotoren aan kan liggen? Ik blijf me aanbevolen houden voor tips.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.