Peugeot 306: Elektrische voorruiten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste mensen

Ik heb een probleem met mijn voorruiten
Onlangs gaat mijn rechter ruit niet meer open en vandaag heb ik ontdekt dat dit hezelfde is links.
Weet iemand misschien waar dit aan kan liggen?

Mvg

Peugeot3061999

Geplaatst door Peugeot3061999 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Controleer de bedrading van de doorvoer in de A-stijl. Waarschijnlijk draden afgebroken net voor de ronde stekker.

Peugeot3061999 (0), 12 jaar geleden

Beste Hans

Kan je wat specifieker zijn?

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je het voorportier opent (links of rechts) dan zie je halverwege tussen het onderste en bovenste scharnier een doorvoer met bedrading welke het portier ingaat. Dit is daar gekoppeld d.m.v. een stekker met contra-stekker. De stekkers kun je uitelkaar draaien door de borg-ring los te draaien. Dit kan een beetje lastig gaan. Het deel hiervan wat uit de stijl komt heeft een harmonica rubber er omheen ter bescherming van de bedrading die daar doorloopt. Dit harmonica-rubber zit met een trekbandje vastgezet aan de stekker. Dit trekbandje knip je voorzichtig door en dan kun je het harmonica-rubber een ietsje terugschuiven zodat de bedrading zichtbaar wordt. Daar waar de bedrading de dicht-gesmolten stekker in gaat wil de bedrading maar wat graag breken, vooral de dikkere draden die daar zitten. Controleer dit dus. De meeste kans heb je door met het linker voorportier te beginnen. Die gaat immers het meest vaak open en dicht. Controleer ook hetzelfde bij het rechter voorportier. Duidelijk genoeg zo?

harry4203 (650) PRO, 12 jaar geleden

jeetje, dat is specifiek. zeker vaker gedaan.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Haha......dat wordt steeds meer goud van oud.

Peugeot3061999 (0), 11 jaar geleden

beste hans we hebben ontdekt dat er storing is daar an die 'dikke' kabel aan de deur. De rechterrruit ging terug open maar links niet . maar nu zijn springt de zkering van open dak en ruiten ook al steek ik een nieuwe.

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Dan zal er een kortsluiting in zitten. Kan veroorzaakt worden doordat deze 'dikke' kabel een plus-draad (12Volt) is, en tegen de massa ligt.
Heb je toevallig deze 'dikke' kabel gerepareerd?

Peugeot3061999 (0), 11 jaar geleden

Beste hans bij nog eens goed te kijken was het toch geen dikke kabel mr 3 kabels die volledig in 2 zijn en tegen mekaar zaten. deze Hebben we gesoldeerd maar ik zal een nieuwe stekker kopen. Ook heb ik het deurpaneel afgehaald en bedrading gecontroleerd wat bleek de motor kreeg geen stroom. en als ik klopte op de motor ging de ruit wel dus ik denk dat de motoor ook kapot is? kan dit

Peugeot3061999 (0), 10 jaar geleden

heb dus een oude stekker gevonden maar daardoor is er een kortsluiting tss de cnetrale vergrendeling en mijn luidspreker. Hans hebt u mss een code lijst van alle kabels wat deze betekenen? mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum