Peugeot 406: elektrsch raam 406 break

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Het elektrsche raam aan de bestuurderskant van mijn Peugeot 406 break gaat niet meer omhoog. De schakelaar en de motor van het raam functioneren nog wel (Ik hoor het elektromotortje wanneer ik de schakelaar naar boven of naar beneden druk). Ik heb de binnenbekleding al van de deur af en voel dat de kabel van het mechanisme "gewoon"strak staat. Weet iemand wat het probeem kan zijn en wat ik er aan kan doen ?

jjenrenate

Geplaatst door jjenrenate (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kjdkraker (0), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk is er een tandwiel van het raammechanisme defect en moet je het hele mechanisme vervangen. Gebruik even de zoekfunctie.

jjenrenate (0), 13 jaar geleden

Hallo Klaas Jan,

Bedankt voor je reactie. Heb bij de zoekfunctie naar dit onderwerp gezocht. Wat ik uit de verschillende probleembeschrijvingen lees is dat het witte tandwiel waarschijnlijk versleten is. Heb de zijpanelen van de binnenkant van de deur af gehaald en met de hand bij het motortje gevoeld toen ik de raamschakelaar bediende. Motortje functioneert goed en kabels zitten strak, dus het tandwiel zal inderdaad wel kapot zijn.

Heb je suggesties waar ik goedkoop zo'n mechanisme op de kop kan tikken en waar ik eventueel een werkbeschrijving voor de vervanging van het mechanisme kan vinden ?

kjdkraker (0), 13 jaar geleden

Volgens mij had ik de mijne gevonden via http://www.onderdelenlijn.nl
Je kan bijv ook http://www.devosautodemontage.nl/ of http://www.sloperij-nagele.nl/ proberen. (Of natuurlijk een nieuwe via de dealer.)

Voor dit soort klusjes gebruik ik mijn Haynes handboek (Engelstalig) voor de 406. Is eenvoudig aan te komen via bijv amazon.co.uk of bol.com.

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum