Peugeot 406: trillen en hobbelen peugeot 406

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI 110pk

Auto hobbelt ernstig bij zeer lage snelheid, bv filerijden, en tussen 110 en 130 km per uur.
Voorbanden bij een ander bedrijf laten balanceren, trillen stuur is verdwenen, echter hobbelen bij lage snelheid en trillen gehele auto bij hoge snelheid blijft.
Morgen maar eerst de achterbanden laten nakijken incl. balanceren. hoop dat het niet iets anders is?

LV

Geplaatst door LV (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Sloopkogel (0) PRO, 13 jaar geleden

kan ook hoogteslag zijn in één of meer banden, dan kun je de onbalans er wel uithalen maar de vervorming van de band blijft.
Of wellicht een kromme velg door een stoeprandje of zo.

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Of een canvasbreuk in 1 v/d banden.....

LV (0), 13 jaar geleden

Vandaag naar de garage geweest. 1 band rechtsachter was onrond, deze vervangen, andere laten balanceren en probleem is over

TrafficBandit (0), 13 jaar geleden

Als banden niet perfect rond zijn kun je ze ook laten "trimmen". Je kan dit laten doen bij de betere bandenspecialist. Het wiel wordt dan op een soort van draaibank gemonteerd en dan wordt er een dun laagje van het loopvlak geslepen. De band is dan weer perfect rond. Dit werkt ook prima bij banden die gecupt zijn. Als de banden verder nog in goede staat zijn dan is dit een veel goedkopere oplossing dan een nieuwe band. Je moet er echter wel specifiek om vragen want een bandenboer verkoopt je liever een nieuwe band omdat hij daar meer op verdient.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.