Peugeot 407: Emissieregeling motor onvoldoende

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hoi allemaal.

Vandaag na het tanken gaf de auto aan "Emissieregeling motor onvoldoende". Ik hoopte dat het in een dag weer weg was, maar helaas.

Even uitgelezen en hij geeft P1445. H

De garage heeft hem er uitgegooid maar hij kwam meteen weer terug.

Het lijkt om het additief (roetfilter) systeem te gaan. Dus ook even het roetfilter uitgelezen. Het vreemde is dat hij zegt dat mijn roetfilter 100.000 km geleden vervangen is, dat hij in theorie 170.000km meegaat en dat ik nog 0km te gaan heb tot het vervangen van het roetfilter.

Zou betekenen dat ik mn roetfilter moet vervangen? Ik heb al gevonden dat de storing volgens Peugeot is "Permanente storing. Brandstofadditiefsysteem Hoeveelheid additief te groot." Hierop hebben we het additiefsysteem los uitgelezen, maar die bevat geen storingen.

Verder dit topic gevonden, maar dat lijkt een andere oorzaak te hebben:

[url]http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...[/url]

Ik kan altijd nog naar de dealer natuurlijk, maar wellicht dat iemand dit herkent en een tip heeft? Alvast heel erg bedankt voor de hulp.

Wdu010

Geplaatst door Wdu010 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Wdu010 (0), 12 jaar geleden

Hmm, blijkbaar een onbekender probleem dan ik dacht. tijd om een afspraak te maken bij de garage :)

Jaap Jansen (0), 12 jaar geleden

De storing die in de auto zit heeft zijn oorspong in de additiefpomp. Deze pompt het brandstofadditief in de tank. Als deze pomp niet werkt wordt er geen additief in gespoten. Met als gevolg over 7 tot 8 tank beurten een verstopt roetfilter. Ik zou dus wel op tijd naar den dealer gaan als ik jou was. Er zijn meer gegevens nodig om aan te kunnen geven wat er mogelijk mis zou kunnen zijn. Neem ook even de onderhoudshistorie mee voor de dealer.

Groet,


Jaap.

Wdu010 (0), 12 jaar geleden

Hoi Jaap, bedankt voor je reactie. Ik zou alleen zeggen dat de ingespoten hoeveelheid additief juist te groot is gezien de storing "Brandstofadditiefsysteem Hoeveelheid additief te groot." ? Ik kan ook handmatig regenereren (hoorbaar) en bij uitlezen additiefsysteem geeft hij geen storing. Kan ik makkelijk het niveau van het additief checken?

Jaap Jansen (0), 12 jaar geleden

De storing geeft aan dat er te veel additief in het tankje zit. Het is alleen niet duidelijk hoe het systeem dat bepaalt. Is het daadwerkelijk te veel of is het teveel ten opzichte van de verzadiging van het roetfilter.

Het niveau van het additief kan je controleren door de hoogst geplaatste aansluiting los te nemen. Loopt er aditief uit dan was het tankje werkelijk te vol.

Ik zou meer informatie willen alvorens hier iets duidelijk aan te kunnen wijzen. Misschien is het pompje wel defect? Je zou het pompje kunnen aansturen en dan controleren of hij additief geeft? Volgens mij zit er ook een kogelklepje in de aanvoer naar de brandstoftank, controleer ook even of deze vast zit...

Het roetfilter wanneer is dat vervangen? Als ik er goed over na denk en kijk wat deze storingcode betekent bij andere motorcomputers van Bosch en Delphi dan zou ik zeggen dat er veel additief is ingespoten. Daardoor is het roetfilter verzadigd geraakt en kan niet meer geregenereert worden.

Kortom pompje controleren en roetfilter controleren op verschildruk. Het systeem geeft het eigenlijk zelf ook al aan.... resterend aantal kilometers 0km. Wellicht is het filter gewoon aan de beurt...

Wdu010 (0), 12 jaar geleden

Hoi Jaap,

Wederom erg bedankt voor de uitgebreide reactie. Ik ga het nakijken en koppel het later deze week even terug!

Ik heb gevonden:
[img]http://c4owners.org/plugins/forum/attach...[/img]

Weight greater than 200Gr. Dat is bij mij niet zo (gemeten 128Gr).

verder heb ik gelezen dat het een oplossing was de teller van het roetfilter te resetten in het volgende topic:

[url]http://www.peugeotforums.com/forums/407-...[/url]

Vanavond even proberen. Ik laat weten of het geholpen heeft!

Wdu010 (0), 12 jaar geleden

Opgelost voorlopig. FAP laten resetten (teller 1) en de storing gewist. Hij is tot nu toe niet meer terug gekomen, wat een hele vooruitgang is. De storing kwam namelijk eerst meteen weer terug! Ik laat weten als hij weer terugkomt. Gr. Willem.

T.Visser (0), 12 jaar geleden

Vraagje is probleem nog terug gekomen na resetten teller 1 FAP, heb namelijk dezelfde melding.

Wdu010 (0), 12 jaar geleden

Nee nooit meer teruggekomen. Al 20.000 km verder nu :)

T.Visser (0), 10 jaar geleden

Bij mij ook niet meer voor gekomen na resetten teller intussen alweer 40000km zonder probleem gereden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum