Peugeot 205: Enkele kleine elektrische probleempjes Peugeot 205

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1i

Ik heb enkele kleine elektrische problemen bij de peugeot die ik aan het opknappen ben.
Ik heb ze al goed bekeken omdat ik een opleiding elektriciteit heb gehad en al heel wat ervaring heb ik het plaatsen van elektrische installaties in de bouw. Maar blijkbaar is het misschien bij auto's iets anders, wat ik toch bizar zou vinden.
Het meest bizarre is het achteruitrij licht:
Als ik de wagen dus in achteruit zet brand de lamp niet, dus heb ik alles uitgemeten. Alles in orde, schakelaar blijkt in orde te zijn, bekabeling ook, fitting ook, heb 10 - 11 volt in de fitting zelf (wanneer de motor afstaan en contact op).
Lamp heb ik ook rechtstreeks op de batterij getest en brand perfect.
Ook heb ik al eens rechtstreeks van de batterij massa op de lamp gezet tot achteraan, maar geen resultaat. De lamp wil niet branden. Ook al is alles in orde,en krijgt de lamp voldoende stroom..
Iemand toch een idee wat de oorzaak kan zijn??

Ook is er iets met de centrale vergrendeling.
Deze werkt met de sleutel enkel op de bestuurdersdeur (misschien is dit normaal), maar met de afstandsbediening totaal niet. Heb al nieuwe batterijtjes in de afstandsbediening gestoken, lampje brand op de afstandsbediening wanneer ik erop druk. maar geen reactie..

Heeft iemand een idee?

Alvast bedankt!
Grtz Thomas

Fuelburner 001

Geplaatst door Fuelburner 001 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

C.Jonker (0) PRO, 11 jaar geleden

Afstandsbediening kan ik je weinig antwoord op geven want het kan je ontvangmodule zijn maar ook de handzender zelf.

Wat betreft de lamp, de schakelaar op de bak is een massaschakelaar..op de stekker , de fitting en de lamp moet dus 12 volt staan, geen 10 of 11 want dat betekend ergens weerstand Of je accu zelf is stuk/leeg dat ie niet meer afgeeft.
trek even de stekker los van de achterlichten en zoek de plusdraad op die naar de lamp gaan en de juiste massa...prik hier een proeflampje in, nu moet het proeflampje gewoon branden bij achteruit inschakelen.
Brand deze dan is er iets in je achterlicht zelf onderbroken , de fitting maakt geen lampkontakt, of er is een massaprobleem.

Fuelburner 001 (0), 11 jaar geleden

Ivm het achteruitrijlicht,
vandaag alles nog eens uitgemeten en naar de schakelaar gekeken op de versnellingsbak.. Heb de fiche eraf gestrokken en gewoon doorverbonden en de lamp brande, dus de schakelaar uitgemeten en deze gaf niets dus nieuwe schakelaar! :) Problem solved.

Ivm de centrale vergrendeling weet ik nog niets meer..

grtz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.