Peugeot 205: Fan's voor de radiateur werken niet

Bouwjaar: 1988

Ik heb een 205 1.9 gti uit 88.

Mijn motortemperatuur wordt erg hoog.. na een 30 minutjes rijden als de motor op temperatuur is en je komt bijv. in de file stijgt de temperatuur tot in het rood (110 graden).

Nu heb ik even gekeken en viel mij op de de fan's niet beginnen te draaien zodra de temperatuur hoog wordt. Kan dat een slecht contact zijn (en zo ja, waar vind ik die) of ik heb wel eens gehoord van een afwijking in de sensor die zorgt dat ze beginnen te draaien.Of toch iets anders.

Verder start en rijd hij prima.
Alvast bedankt.

PS. weet iemand een werkplaatshandboek of zoiets die ook de gti behandeld?

Arjenweel

Geplaatst door Arjenweel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

de sensor die dit regelt zit aan de linker(vanuit de de bestuurdersplaats gezien)kant van de radiateur net onder de waterslang, als je deze door verbind dan moet de ventilator beginnen te draaien,doet hij dat niet dan is de ventilator stuk of krijgt hij geen stroom(spanning).

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Oldimer, een auto heeft maar één linkerkant en daar zit inderdaad het stuur (althans in Nederland).

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Jan,weet ik ook wel alleen weet ik niet of Arjen het ook weet.Hoe vaak het niet voorkomt dat er een klant bij me komt met"m'n rechter koplamp is stuk" en dan blijkt het de linker te zijn, zijn legio.En die klanten zijn ook niet allemaal Blond en Vrouw.

Arjenweel (0), 19 jaar geleden

links, voor de kijkers rechts.. :) Ik ga morgen eens kijken of ik hem aan de praat kan krijgen.. bedankt alvast..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.