Peugeot 406: flash lube nodig op LPG G 3 AG

Bouwjaar: 2001

Hallo,

Ik lees op dit forum regelmatig over het nut van een zgn. Flash Lube systeem bij Gasinstallatie.

Zelf heb ik een 2.0 406 Break van jan. 2001. Heeft nu 120k gelopen op LPG AG installatie. Is het bij deze motor wenselijk een Flash lube in te laten bouwen. Zo, ja , wat kost dat en waar laat je dat doen. Zo, nee waarom niet ?
Maw wanneer pas je dit toe en wat voor nut heeft het?

Klaas

KRG

Geplaatst door KRG (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Klaas,ik rij met mijn xantia 1.6, 250000 met een AG dgc G3 installatie zonder problemen en daarna alweer 120000 met dezelfde auto maar met 1.8 16V motor en AG dgi G3 zelf ingebouwd.en dit alles denk ik zonder {flash lube} wat is dat eigenlijk? Ik denk dus dat het zonde van jou geld is.

RAH (0), 18 jaar geleden

Het is een soort smeer systeem voor de kleppen. Autogas heeft een minder smerende werking dan benzine. Door Flash lube te gebruiken wordt er door de lucht aanzuiging een additief toegevoegd waardoor de kleppen een smering krijgen alsof men op benzine rijdt. Voorzover ik weet kost het tussen de ¤ 70.- en ¤ 100.-

Tot nu toe heb ik het nog nooit gebruikt en heb nooit last gehad. Zoals John ook al aangeeft, ik denk dat het zonden van de centen is. Gewoon normaal onderhoud en normaal met de auto rijden. Dan heb je zeker de volgende 120K nog plezier van je auto op LPG.

flow (0), 18 jaar geleden

zo ver ik weet kost dat een aardig centje wat ik weet is dat die instalatie zo ront de 300 euro kost bij jos van dartel in denbosch,maar ik denk als je een beetje handig bent dat je het zelf kunt maken.

mcitr. (0), 18 jaar geleden

John vraagje, ik heb een xantia 1.8 16v van okt 1999; jij hebt het over zelfinbouw van LPG; ik loop met dezelfde ideeen rond; heb je een tip voor een bedrijf waar je zelfbouwpaketten kunt kopen? Ik ben een ervaren hobbysleutelaar en is een installatie enigsinds verantwoord zelf in te bouwen?
Al vast bedankt, groet, Marcel

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Marcel,de autogaswereld is erg protectionistisch,met andere woorden ze verkopen jou echt geen installatie die je dan zelf in mag bouwen en door hun in kan laten leren waarna hij nog door de rdw gekeurd moet worden. Als je het zelf wilt doen probeer dan op de sloop een installatie van een peu of citroen 1.8 16V op de kop te tikken waar ook nog liefst eenzelfde computer in zit.{Let vooral op het serienummer.}laat de computer dan maar daar maar neem wel de complete kabelboom van de computer mee dan zijn in ieder geval de aansluitingen alvast goed en hou je eigen compu ivm de startblokkering.Zorg ook voor een tank die nog geen tien jaar oud is en laat hem keuren door de rdw kost 55 Euro zeiden ze. Marcel mocht jij wel een gasinbouwstation vinden die een installatie wil verkopen die je zelf mag in bouwen en zij inleren dan hoor ik het graag van jou. John.

mcitr. (0), 18 jaar geleden

Hoi John, bedankt voor je info, als je geen G3 maar een G2 inbouwt, is er toch geen sprake evan inleren?
Ik heb verschillende bedrijven gemaild met dit verzoek en zodra daar iets positiefs uitkomt laat ik het je weten. Ik vind overigens in zijn algemeenheid de gaswereld zeer amaturistisch in elkaar zitten; het is geklooi met garanties, storingen zijn regelmatig zeer moeilijk oplosbaar en ik vraag me echt af wat de deskundigheid van (sommige) gasboeren voorstelt.
Goed ik zoek verder en anders toch maar een diesel, die had ik hiervoor ook (xantia 1.9d) maar die had 420000km gelopen en had te veel gaan kosten v.w.b. onderhoud. Zo'n 1.8 16v loopt overigens heel erg lekker en soepel.
Met groet, Marcel

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Marcel,van zo'n installatie zijn denk geen spullen meer te koop, en als dat wel zo zou zijn krijg je hem denkelijk bij die auto niet meer gekeurd.Want je weet het milieu he.

Gert3647 (0), 18 jaar geleden

ik lees ook positieve verhalen over die flashlube.. baat niet schaadt niet?!?

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Gert als jij graag meer geld uitgeeft als nodig is dan heeft niemand daar bezwaar tegen.

milas (0), 17 jaar geleden

flashlube wordt tegenwoordig vrijwel altijd bij een nieuwe G3 installatie geinstalleerd. Kost +/- 100 euro. Als wat 'googelt' kost het +/- 50 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum