Peugeot 406: Gasklepsensor geeft storing, stationair te hoog

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI 80 Kw

Het afgelopen jaar heb ik een paar keer gehad dat de motor stationair te hoog liep. Na reinigen van de luchtmassameter was het probleem meestal direct weer over. Gisteren weer hetzelfde probleem, LMM gereinigd maar vanmorgen floepte motormanagment lampje aan. Reageerde zeer slecht op gas, niet meer dan 3000t mogelijk.Laten uitlezen: diagnose Gaspositieklep storing en er stond iets bij van heeft "B" positie bereikt ? Gereset, gereden geen storing uit te lezen. Heb connectors van 4-polige stekker nu goed gereinigd . Zit zelf te denken aan een kabelbreuk oid. Zijn hier problemen van bekend? Het beterft een 80kw uitvoering van 1999 (phase 2) met nog conventionele bekabeling en Bosch computer.

WALTER1999

Geplaatst door WALTER1999 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

RW (0), 17 jaar geleden

Heb vorig jaar precies hetzelfde gehad. Mijn auto is dan wat ouder, maar bij mij lag het aan de koolstofbanen in de sensor zelf. Niet aan de stekker. De sensor heb ik gedemonteerd en schoongemaakt met remmenreiniger. Liep toen weer als een zonnetje.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.